Γιατρός του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού ξεσκεπάζει τον Alpha

Οι περισσότεροι από εμάς ξέρουμε -και όσοι δεν ξέρουμε, υποψιαζόμαστε- τον βρόμικο ρόλο των τηλεοπτικών καναλιών στην απόπειρα χειραγώγησης της κοινής γνώμης υπέρ των συμφερόντων τους.  Αυτή την φορά, η απόπειρα χειραγώγησης έρχεται στο φώς από τον Γιώργο Βήχα, ιατρό-καρδιολόγο και υπεύθυνο του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού (ΜΚΙΕ).


Δείτε την καταγγελία του:
CC53-rGXIAA3N__

Ποιος είναι ο Γιώργος Βήχας;
πηοτωιχΟ Γιώργος Βήχας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961 και σπούδασε στην Ιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάζεται στο δημόσιο σύστημα πρωτοβάθμιας υγείας, στο ΠΕΔΥ Αγίου Δημητρίου (πρώην ΙΚΑ και ΕΟΠΥΥ) από το 1995 και είναι μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών από τον Νοέμβριο του 2014. Το 2011, όταν άρχισαν να εμφανίζονται οι πρώτοι ανασφάλιστοι ασθενείς, του γεννήθηκε η ιδέα ενός κοινωνικού ιατρείου με σκοπό την παροχή δωρεάν ιατροφαρμακευτικής βοήθειας σε άπορους και ανασφάλιστους ασθενείς και τον Δεκέμβριο του 2011 μαζί με άλλους πολίτες, δημιούργησε το πρώτο κοινωνικό ιατρείο στην Αθήνα, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού. Στις εκλογές του 2015 έβαλε υποψηφιότητα με τον Σύριζα.

Ο Γιώργος Βήχας παράλληλα με την αποκάλυψη για τον ρόλο του τηλεοπτικού σταθμού Alpha στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, μίλησε και από την σελίδα του για το ντοκιμαντερ που προβλήθηκε στην Γερμανική τηλεόραση με θέμα την μνημονιακή πολιτική στην υγεία, το οποίο προσέλκυσε 3.000.000 τηλεθεατές, την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα δεν προβάλλεται οτιδήποτε δεν τρομοκρατεί τον τηλεθεατή.

bixΤον Δεκέβριο του 2014 μίλησε στο συνέδριο Health Forward, όπου παρουσίασε την τραγική κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας μας:

This entry was posted in ΚΟΙΝΩΝΙΑ and tagged , . Bookmark the permalink.

Πες το!