Όταν η ΝΔ αγκάλιαζε στοργικά την Χούντα

Οι σχέσεις της Νέας Δημοκρατίας με τους ανθρώπους που στελέχωσαν την Χούντα του Παπαδόπουλου μπορούν να χαρακτηριστούν άνετα ως «διαχρονικές». Δεν είναι λίγες οι φορές που χουντικοί έβρισκαν «καταφύγιο» μέσα στους κόλπους της σε δύσκολους για εκείνους καιρούς, για να μεταπηδήσουν και πάλι στην εθνικιστική ιδεολογία όταν τους βόλευε. βορΠιο τρανό παράδειγμα, ο Μαυρουδής (Μάκης) Βορίδης. Ο Βορίδης ξεκίνησε την πολιτική του διαδρομή ως γραμματέας της νεολαίας της ΕΠΕΝ. Η Εθνική Πολιτική Ένωσις (ΕΠΕΝ) ήταν ένα εθνικιστικό πολιτικό κόμμα που υπεράσπιζε το καθεστώς της χούντας των Συνταγματαρχών. Η ΕΠΕΝ ιδρύθηκε στις 30 Ιανουαρίου 1984 με ιδρυτή και «πνευματικό» ηγέτη τον έγκλειστο στις φυλακές Κορυδαλλού, Γεώργιο Παπαδόπουλο. Το 1994 ο Βορίδης έγινε πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος Ελληνικό Μέτωπο. Το Ελληνικό Μέτωπο ήταν ένα πολιτικό κόμμα που ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1994 και ανέστειλε την πολιτική του δράση τον Μάιο του 2005. Το ιδρυτικό του Συνέδριο, όπου συμμετείχαν μέλη της Εθνικής Πολιτικής Ένωσης (Ε.Π.ΕΝ.) και του Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματος (ΕΝ.Ε.Κ.), καθόριζε ως επίσημη ιδεολογία του τον εθνικισμό. Την άνοιξη του 2005, ως πρόεδρος του Ελληνικού Μετώπου ο Βορίδης προσχώρησε μαζί με όλο το κόμμα στο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό του Γιώργου Καρατζαφέρη.
Το Νοέμβριο του 2011 διορίστηκε υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Το Φεβρουάριο του 2012  εντάχθηκε στη Νέα Δημοκρατία της οποίας έγινε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος μέχρι τον Ιούνιο του 2014, όταν και ανέλαβε τη θέση του υπουργού υγείας.

Από την ΝΔ στους Νεοναζί
ΑρβανιτηςΟ Μιχάλης Αρβανίτης είναι ένα από τα παλιότερα στελέχη της ακροδεξιάς στην Ελλάδα με κύρια ενασχόληση τον αντισημιτισμό και την άρνηση του ολοκαυτώματος και βασικές ιδεολογικές καταβολές την 4η Αυγούστου και τον Μεταξά. Ήταν ο δικηγόρος υπεράσπισης του τοπικόυ πρόεδρου της ΟΝΝΕΔ Πάτρας, Ι. Καλαμπόκα όταν εκείνος ήταν επικεφαλής της οννεδίτικής ομάδας που  εισέβαλε σε σχολικό κτίριο και δολοφόνησε τον καθηγητή Νίκο Τεμπονέρα στις 8 Ιανουαρίου 1991. Αγαπημένη του συνήθεια όπως ο ίδιος δηλωσε είναι να χαϊδεύεται με το όπλο του στο κρεβάτι. Ο Μιχάλης Αρβανίτης είναι επίσης από τους δικηγόρους που στήριξαν κάποιους από τους δικαστικούς αγώνες του «Στόχου».
α2

Οι νεοναζί γυμνάζονται στην οννεδ
sarΟ Παναγιώτης  Σαραντίτης το 2010 ήταν πρόεδρος της Δ.Α.Π. Ν.Δ.Φ.Κ. Α.Ε.Ν./Ασπροπύργου, πρόεδρος Ε΄διαμερίσματος ΤΟ.ΣΥ.Ν. Πειραιά και αργότερα υποψήφιος πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Α΄ Πειραιά και Νήσων. Διατηρεί το «Α.Σ. ΟΝΟΜΑΣΤΟΣ SARANTITIS TEAM», ένα γυμναστήριο στην Νίκαια (ΛΑΟΔΙΚΕΙΑΣ 7), το οποίο είναι το «ανεπίσημο» γυμναστήριο της τοπικής οργάνωσης των νεοναζί. Ο ίδιος διατηρεί και προσωπικό blogspot από το οποίο αντιγράφουμε: «ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Α.Π. – Ν.Δ.Φ.Κ. Α.Ε.Ν. / ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε’ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟ.ΣΥ.Ν. ΠΕΙΡΑΙΑ – ΜΕΛΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ.»
Σε ναζιστική εκδήλωση που έγινε στην Νίκαια με ομιλητή τον βουλευτή των ναζί Μ. Αρβανίτη, ένας από τους φασίστες που διακρίνεται σε στάση ημιανάπαυσης, φοράει μπλούζα του γυμναστηρίου του Σαραντίτη.
arvanitis_nikaia-1-620x330

Το τέκνο του ναζιστή της ΚΥΠ
πλεΟ Θ. Πλεύρης ξεκίνησε την πολιτική του καρριέρα συμμετέχοντας στις νομαρχιακές Εκλογές του 2006 με το Συνδυασμό «ΥΠΕΡΛΑΟΥ» και ήλθε πρώτος σε ψήφους από το συνδυασμό του. Στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007 εξελέγη βουλευτής Α΄ Αθηνών με το ΛΑ.Ο.Σ του Γ. Καρατζαφέρη. Στις 21 Μαΐου 2012, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον «Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό» για να συστρατευθεί με την Νέα Δημοκρατία. Παρ’ ότι στις δεύτερες εκλογές τουν Ιούνιο του 2012 δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής, στις 3 Νοεμβρίου του 2014 ορκίστηκε βουλευτής αντικαθιστώντας τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ο οποίος παραιτήθηκε από το βουλευτικό του αξίωμα για αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στην Κομισιόν.
Είναι γιός του Κ. Πλεύρη, ο οποίος θεωρείται ως ένας από τους εκπροσώπους του Εθνικισμού στην Ελλάδα. Σε έγγραφο μισθοδοσίας έκτακτων συνεργατών της ΚΥΠ, με ημερομηνία περί το τέλος του 1981, ο Κ. Πλεύρης με την κωδική ονομασία «Αναστάσιος» φαίνεται να λάμβανε μηνιαίο μισθό 200.000 δρχ. Ωστόσο το έγγραφο αυτό σε προσφυγή του αρχηγού των νεοναζί Ν. Μιχαλολιάκου – ο οποίος επίσης αναφέρεται να πληρώνεται από την ΚΥΠ- κρίθηκε πλαστό από το δικαστήριο. Το 1960 ίδρυσε την ακροδεξιά οργάνωση «4η Αυγούστου», στελέχη της οποίας υπήρξαν μεταξύ άλλων ο ιδρυτής της νεοναζιστικής «Χρυσής Αυγής» Ν. Μιχαλολιάκος,  αλλά και της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο εν ενεργεία βουλευτής Κιλκίς και τέως υφυπουργός, Κ. Κιλτίδης.
Το 2013  ο Κ. Πλεύρης μπήκε στο στόχαστρο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος καθώς διαπίστωσαν ότι το μόνο το 2013  είχε προβεί σε μεγάλη διακίνηση χρυσών λιρών αξίας περίπου 7.000.000 ευρώ. Μερικές ημέρες αργότερατο ΣΔΟΕ διαπιστώσε ότι ο Κ. Πλεύρης είχε ανοίξει θυρίδα στοΤαχυδρομικό Ταμιευτήριο στην οποία «φυλούσε» γύρω στις 4.000 χρυσές λίρες, οι οποίες μετά από εντολή που δόθηκε από την κεντρική υπηρεσία, δεσμεύτηκαν.

Στην βουλή υπερ της Χούντας
Τον Δεκέμβρη του 1990 οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Π. Τατούλης, Ε. Παπανικολάου, Θ. Δημοσχάκης, Ν. Αυγερινίδης, Κ. Ζαχαράκης, Φ. Τσαγκάρης και Ε. Καλογιάννης, ζήτησαν με έγγραφο τους προς τον τότε πρόεδρο της Βουλής την αποφυλάκιση των χουντικών
ερ1Αξίζει δεν να σημειωθεί ότι ο ένας εξ αυτών, ο Ευάγγελος Παπανικολάου βουλευτής Αργους με τη Νέα Δημοκρατία είναι ο «εγκέφαλος» της νέας εταιρείας δολοφόνων που εντόπισε η αστυνομία το 2014, μιας σπείρας που πλησίαζε μοναχικούς εύπορους πολίτες και τους αποσπούσε τις περιουσίες με πλαστές διαθήκες. Το 2013 είχε καταδικαστεί για απάτες. Συγκεκριμένα, ο Αρειος Πάγος είχε επικυρώσει τότε εφετειακή απόφαση με την οποία καταδικάστηκε ο βουλευτής της ΝΔ σε κάθειρξη πέντε ετών για απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, καθώς εισέπραττε μεγάλα χρηματικά ποσά από γονείς για δήθεν διορισμούς των παιδιών τους στο Δημόσιο, σε τράπεζες και αλλού.

Έμπα-έβγα
225px-Κώστας_ΚιλτίδηςΟ Κ. Κιλτίδης ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία την δεκαετία του ’60 στην ακροδεξιά οργάνωση «4η Αυγούστου» του Κ. Πλεύρη. Το 1978 προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία. Στις 14 Ιουνίου 2010, αποχώρησε από τη Νέα Δημοκρατία και προσχώρησε στη «Δημοκρατική Συμμαχία» της Ντόρας Μπακογιάννη. Στις 19 Αυγούστου 2011, αποχώρησε από την Δημοκρατική Συμμαχία και ανακοινώσε τη προσχώρησή του στο ΛΑ.Ο.Σ. Στις 21 Μαΐου 2012, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το ΛΑ.Ο.Σ. και  στις 22 Μαΐου 2012 ανακοινώσε η προσχώρησή του στην Νέα Δημοκρατία και πάλι. Τέλος, στίς 28 Απριλίου 2014 ανακοίνωσε τη στήριξή του στην «Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό» του Β. Πολύδωρα.

Advertisements
This entry was posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Πες το!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s