B.Σταμάτη: Η υπάλληλος της ΔΕΗ με τα ακριβά γούστα

Τα στοιχεία που έρχονται στην δημοσιότητα είναι χαρακτηριστικά της αντιμετώπισης που είχε το ζεύγος Σταμάτη – Τσοχατζόπουλος ως κρατούμενοι: Η Σταμάτη μεταφέρθηκε στο Δρομοκαΐτειο τον Δεκέμβριο του 2013. Το δωμάτιο στο όποιο μπήκε θεωρείται το μεγαλύτερο και καλύτερα εξοπλισμένο δωμάτιο σε σχέση με τα άλλα δωμάτια που έχουν τους άλλους ασθενείς-κρατούμενους. Διαθέτει δε και εσωτερικό μπάνιο ενώ τα υπόλοιπα επικοινωνούν με κοινόχρηστο. βολΌταν έπαιρνε άδεια ο Άκης μπορούσε να βλέπει τη σύζυγό του εκτός του νοσοκομείου στο παρακείμενο βουνό συνοδευόμενος από τους εξωτερικούς φρουρούς. Αντίστοιχα το ίδιο συνέβαινε όταν η Σταμάτη έβλεπε το παιδί της και πήγαινε πάλι εκτός νοσοκομείου σε παρακείμενο πάρκο για να παίξει με το παιδί της συνοδευόμενη από τους εξωτερικούς φρουρούς. Ακόμα και η ίδια πήγαινε βόλτα εκτός του νοσοκομείου συνοδευόμενη από τους εξωτερικούς φρουρούς. Και τα τρία γίνονταν κατά παράβαση των κανονισμών.
Δεν επιτρέπεται από το νόμο να έχει το νοσοκομείο ειδικούς θαλάμους κράτησης για κρατούμενους και το ίδρυμα μπορεί να παρέχει απλή θεραπεία και φιλοξενία και σε καμία περίπτωση φύλαξη. Δεν επιτρέπεται στον νοσηλευόμενο να δίνει συνεντεύξεις, να εισέρχονται στο δωμάτιό του ΜΜΕ και να διαθέτει κινητό τηλέφωνο. Όλα αυτά ήταν ευθύνη αποκλειστική -βάσει του κανονισμού- των εξωτερικών φρουρών οι οποίοι μετά τις αποκαλύψεις είπαν πως δεν έκαναν τίποτε με δική τους πρωτοβουλία, αλλά μόνο κατόπιν σχετικών εντολών, αποφεύγοντας να κατονομάσουν τους ανθρώπους που τους έδιναν τις εντολές.
Αυτά για να δούμε την ιδιαίτερη μεταχείριση στην οποία έτυχε η Σταμάτη σε σχέση με τους άλλους κρατούμενους και ειδικά όσους έχουν συναφές πρόβλημα υγείας που σαπίζουν στα κελιά ξεχασμένοι.

                                  Ποια όμως ήταν η Β. Σταμάτη;

stamsos06Η Σταμάτη μπήκε στη ΔΕΗ το 1993 όταν ήταν στην κυβέρνηση η  ΝΔ και ήταν για πολλά χρόνια μέλος της ΠΑΣΥΠ -ΔΕΗ, συνδικαλιστικού φορέα της ΔΕΗ που πρόσκειται στη ΝΔ.  Τα πρώτα χρόνια εργάστηκε στην υπηρεσία διεύθυνσης προσωπικού. Το 2004 δοκίμασε το συγγραφικό της ταλέντο, γράφοντας ένα βιβλίο για παιδιά οικολογικού περιεχομένου με τίτλο «Ο μυθικός χορός της φύσης».
Δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη της για τα όμορφα και πανάκριβα ρούχα, κομμωτής της μάλιστα ήταν ο  Στέφανος Βασιλάκης, ο οποίος εκείνη την εποχή  για να περιποιηθεί τα μαλλιά των κυριών των Βορείων Προαστείων έπαιρνε ως αμοιβή από 500 έως 1000 ευρώ.
Η Βίκυ Σταμάτη μπήκε στη ζωή του Τσοχατζόπουλου το 2000. Η ίδια έχει πει σε συνέντευξή της ότι τον γνώρισε όταν πήγε να του ζητήσει δουλειά στο υπουργείο. Μετά ήλθε ο έρωτας. Για τον αρραβώνα τους ο πρώην υπουργός και η Σταμάτη έδωσαν δεξίωση  στο πολυτελές εστιατόριο «Βau Βrummel» στην Κηφισιά, ενώ είχε προσκληθεί και γαλλίδα τραγουδίστρια από το Παρίσι ειδικά για να ευχηθεί στους μελλόνυμφους.
BIKH6Στις 11 Ιουλίου του 2004 γίνεται ο γάμος τους στο Παρίσι. Ο Τσοχατζόπουλος και η Σταμάτη καταφθάνουν στην εκκλησία με μια Τζάγκουαρ, ενώ η δεξίωση έγινε στο ξενοδοχείο «four season», από τα πιο ακριβά τουυ Παρισιού στοιχίζοντας αρκετά εκατομμύρια ευρώ.
Η Σταμάτη το 2006 δηλώνε ετήσιες απολαβές 25.350 ευρώ, ήτοι 2.112 ευρώ τον μήνα. Αυτό όμως δεν την εμποδίζε να διαθέσει 182 ευρώ για μια χτένα «Οίκου Hermès», 1.510 ευρώ για ένα ζευγάρι μπότες, 1.100 ευρώ για ένα δαχτυλίδι, 500 ευρώ για ένα ζευγάρι σαγιονάρες, 5.000 ευρώ για ένα μαγιό, 122 ευρώ για ένα ζευγάρι παιδικές κάλτσες. Χαρακτηριστικές είναι οι καθημερινές εξόδοι της στα «καλά μαγαζιά» των Β. Προσαστείων κυρίως, οι οποίες κατέληγαν να στοιχίζει «ένας καφές» μέχρι και 700 ευρώ.
Ήταν τέτοια πλέον η σχέση της Σταμάτη με τα μεγάλα και ακριβά μαγαζιά της Αθήνας, που έστελνε τον προσωπικό της οδηγό για να παραλάβει κομμάτια από τις κολεξιόν τους και μετά να τα δοκιμάσει στο αριστοκρατικό dressing room που είχε διαμορφώσει στο παλάτι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Αν κάτι της άρεσε, το πλήρωνε επιτόπου ή το πρόσθετε σε ανοιχτούς λογαριασμούς που είχε ανοίξει στα εν λόγω καταστήματα και αν όχι, απλά το παρέδιδε στον οδηγό της για να το επιστρέψει.
Ένα από τα αγαπημένα της καταστήματα, ήταν το Bambineria στο Κολωνάκι, ένα από τα λίγα που διέθετε την σειρά bebe του γαλλικού οίκου Dior. Και εκεί κάθε καταναλωτικής της εξόρμηση κόστισε 5.700 ευρώ, με την Σταμάτη να επιλέγει για τον γιο της ότι πιο τρέντι και ακριβό κυκλοφορεί στην αγορά των παιδικών ρούχων και αξεσουάρ.
Τα καταναλωτικά όργια όμως δεν σταματουν εκεί. Αγόραζε έπιπλα για το σπίτι της δαπανώντας υπέρογκα ποσά, όπως τα 2.700 ευρώ που έδωσε για ένα κορδόνι κουρτίνας. Επίσης ένας καναπές της στοίχιζε όσο το εισόδημα ενός καλοπληρωμένου μισθωτού. Τα ποσά αυτά τα δαπανούσε για να επιπλώσει το σαλόνι της στο διαμέρισμα που έμεινε με τον Άκη Τσοχατζόπουλο επί της Βασιλίσσης Σοφίας 55, πριν ακόμη εκείνος χωρίσει με την πρώτη σύζυγό του και εγκατασταθούν στο νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Τα έξοδα αυτά είναι καταγεγραμμένα στους φακέλους που κατέσχεσαν οι δικαστικές αρχές στο σπίτι τους και πλέον αποτελούν μέρος της δικογραφίας.
Ενδεικτικά, μεταξύ άλλων, στον φάκελο των κατασχεθέντων εμπεριέχονται τα εξής παραστατικά από τις αγορές της Σταμάτη:

  • Για δυο καναπέδες έδωσε τον Φεβρουάριο του 2006, 34.860 ευρώ.
  • Για ένα τραπέζι εισόδου ξόδεψε τον Φεβρουάριο του 2006, 21.480 ευρώ.
  • Για ένα έπιπλο εισόδου ξόδεψε τον Οκτώβριο του 2006, 4.990 ευρώ.
  • Για ύφασμα για κουρτίνες στο παιδικό δωμάτιο που αγόρασε τον Οκτώβριο του 2006, πλήρωσε 2.760 ευρώ.
  • Για ύφασμα για κουρτίνες σε κεντρικό υπνοδωμάτιο πλήρωσε τον Οκτώβριο της ίδιας χρόνιας, 6.740 ευρώ.
  • Για ύφασμα για κουρτίνες σαλονιού πλήρωσε την ίδια περίοδο 8.986 ευρώ.
  • Για κρόσσι για τους καναπέδες έδωσε 2.626 ευρώ.
  • Για κορδόνι για δύο καναπέδες πλήρωσε 552 ευρώ.

Και στους δειγματισμούς ρούχων δείχνει να σπαταλά χρήματα με ιδιαίτερη άνεση. Ενδεικτικό είναι πως για τέσσερα κομμάτια (δύο μπλουζάκια, ένα σακάκι και μια βερμούδα) καλείται να πληρώσει το ποσό των 1.130 ευρώ. Σε άλλο έγγραφο, και πάλι από δειγματισμό ρούχων, το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 7.165 ευρώ και αφορά 19 τεμάχια.

Το 2010, 20 μέρες μετά την υπερψήφιση με πλειοψηφία του μνημονίου, της έκαναν κι ένα δώρο: τροποποίησαν τον 3213/2003 καταργώντας τα άρθρα 4-7 που περιέγραφαν τα ποινικά αδικήματα, τις διαδικασίες τιμωρίας, τις ποινές και τους τρόπους που το κράτος παίρνει πίσω καταχρασθέν δημόσιο χρήμα από δημόσιους λειτουργούς που εκμεταλλεύθηκαν την θέση τους και ζημίωσαν το κράτος.

Advertisements
This entry was posted in ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Bookmark the permalink.

Πες το!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s