Ανέκαθεν, λεφτά υπήρχαν.

Ποιος είπε ότι δεν υπάρχουν λεφτά; Λεφτά υπήρχαν πάντοτε για τις πραγματικές ανάγκες του κράτους.
2.871.085 ευρώ έδωσε το ελληνικό κράτος τον Οκτώβριο του 2013, υπογεγραμμένα δια χειρός Ε. Βενιζέλου στον «Διεθνή οργανισμό Γαλλοφωνίας». Στον (ακόμα υπό κατασκευή) ιστότοπο της διαβάζουμε:
«Κατά τη 10η Σύνοδο Κορυφής στο Ουαγκαντούγκου της Μπουργκίνα Φάσο, στις 26 – 27 Νοεμβρίου 2004, η Ελλάδα έγινε ομόφωνα δεκτή στον Διεθνή Οργανισμό Γαλλοφωνίας, ως συνδεδεμένο μέλος.
Η Ελλάδα έγινε πλήρες μέλος της Γαλλοφωνίας, κατά τη διάρκεια της 11ης Συνόδου Κορυφής στο Βουκουρέστι, στις 28-29 Νοεμβρίου 2006.
Η απόφαση της Ελλάδος για την ένταξή της στη Γαλλοφωνία υπαγορεύθηκε από την εκτίμηση της δυνατότητας πρόσβασης σε ένα σημαντικό forum με κοινή γλώσσα – τα γαλλικά – και έναν χώρο κοινών αξιών και αλληλεγγύης, του οποίου βασικά στοιχεία και στόχοι είναι η προώθηση της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η προώθηση της ειρήνης και ασφάλειας, καθώς και η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και η υποστήριξη της πολιτιστικής και γλωσσικής διαφορετικότητας. Ακόμα και η επιβίωση των εθνικών πολιτισμών στηρίζεται εν πολλοίς στη διαφύλαξη αυτών των αρχών.» (δείτε το ΕΔΩ)
O Διεθνής Οργανισμός Γαλλοφωνίας (γαλλικά: Organisation internationale de la Francophonie) είναι ένας διεθνής οργανισμός γαλλόφωνων χωρών και κυβερνήσεων, με έδρα το Παρίσι. Γενικός Γραμματέας είναι από το 2002 ο Σενεγαλέζος Αμπντού Ντιουφ. Ο Οργανισμός ιδρύθηκε στις 20 Μαρτίου του 1970. Μεταξύ των δραστηριοτήτων που αναπτύσσει ο Οργανισμός είναι η διοργάνωση ανά τετραετία των Αγώνων της Γαλλοφωνίας, που είναι αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.


«Όταν στα σχολεία υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν να πάρουν ένα κουλούρι για να μπορούν «χορτασμένα» να παρακολουθούν το μάθημα, ίσως μέσα και σε κρύο, όταν νοικοκυριά βρίσκονται στο σκοτάδι και δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα, όταν κάθε μέρα χιλιάδες νέοι – άνεργοι περνούν την πόρτα του ΟΑΕΔ, όταν τα νοσοκομεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο, όταν ετοιμάζονται για άρση του πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας, όταν οι άνθρωποι που παίρνουν ένα πιάτο φαί από τα συσσίτια της εκκλησίας και των δήμων πολλαπλασιάζονται, όταν η τρόικα πιέζει συνέχεια για νέα μέτρα και απολύσεις, όταν για να πας φαντάρος και να υπηρετήσεις την πατρίδα σου πρέπει η οικογένεια σου να σου αγοράσει τα πουλόβερ και τις πετσέτες, όταν κάθε μέρα αυτοκτονούν άνθρωποι, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, υπογράφει  την απόφαση για την «Τακτική συνεισφορά της Ελλάδος στο Διεθνή Οργανισμό Γαλλοφωνίας για το έτος 2012″ , άρα υπήρξε και 2011, και θα υπάρξει και 2013, (είμαστε μέλη του Οργανισμού αυτού από το 2004) για το ποσό των δύο εκατομμυρίων εννιακοσίων χιλιάδων ευρώ.»
σχολιο: Τάκης Παπαδόπουλος, alfavita.gr

Όμως η απλοχεριά μας δεν εξαντλείται μόνο σε αυτό. Λίγους μήνες αργότερα, τον Ιανουάριο του 2014, ο Ε. Βενιζέλος έδωσε 8.167.859 εκατομμύρια δολάρια (ήτοι 7,6 εκατομμύρια ευρώ με την τρέχουσα ισοτιμία) στην ειρηνευτική αποστολή των ηνωμένων εθνών στο νότιο Σουδάν και μάλιστα το ποσό αυτό κατατέθηκε στην αμερικάνικη τράπεζα JP MORGAN. Σας θυμίζει κάτι το όνομα; Είναι η ανάδοχος τράπεζα που στις 22 Φεβρουαρίου 2007 το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εξέδωσε ομόλογο 12ετούς διάρκειας αξίας 280 εκατομμυρίων ευρώ και που εμπλέκεται στο σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων (δείτε το ΕΔΩ).

1796058_612168578832617_464061919_oΚαι δεν τελειώνουμε εδώ. Τα ποσά τα οποία μοίρασε ο Ε. Βενιζέλος ως υπουργος Εξωτερικών την στιγμή που ο κόσμος πεινούσε και έψαχνε σε κάδους απορριμάτων και συσσίτια για να φάει δεν έχουν τελειωμό:
26 Νοεμβρίου 2013: 3.280.000 ευρώ, για τη χρηματοδότηση της Ειρηνευτικής Επιχείρησης των Ηνωμένων Εθνών στο Λίβανο
2 Δεκεμβρίου 2013: 689.120 ευρώ, για την Ειρηνευτική Αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στο Νταρφούρ
21 Ιανουαρίου 2014: 1.900.000 ευρώ, για την ειρηνευτική αποστολή στο Μάλι
19 Μαϊου 2014: 2.500.000 ευρώ για την ανέγερση Εθνικού Θεάτρου της Αλβανίας και ο κατάλογος συνεχίζεται…
Κι αυτό γιατί όπως φαίνεται τελικά, για κάποιους, λεφτά υπάρχουν.

Advertisements
This entry was posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , . Bookmark the permalink.

Πες το!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s