2012-2015. Το success story μέσα από 10 σκάνδαλα

σσΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012
Κεφαλογιάννης – Λίστα Lagarde
To όνομα της συζύγου του Κεφαλογιάννη,  Γκρόλο Γκρατσιέλα Κεφαλογιάννη φιγουράρει στην θέση 128 της λίστας Lagarde, της πεθεράς του Ρεγγίνα Αμπουάφ, στην θέση 2 της λίστας και της γιαγιάς της συζύγου του Κουμανιώτη Ελένη Σαφρά, στην θέση 127 της λίστας με τα ποσά των 500.000.000 ευρώ έκαστη. Ο υπουργός του Σαμαρά είναι μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της ελληνικής Βουλής που ερευνά την λίστα.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013
Γεωργιάδης – Λίστα Lagarde
Η σύζυγος του Α. Γεωργιάδη, Ευγενία Μανωλίδου εμφανίζεται ως συνδικαιούχος τραπεζικού λογαριασμού ο οποίος υπάρχει στην Λίστα Lagarde στον οποίο εκτός από μετρητά υπάρχουν και ράβδοι χρυσού. Ο υπουργός του Σαμαρά είναι και αυτός μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της ελληνικής Βουλής που ερευνά την λίστα.

ΙΟΥΛΙΟΣ 2013
Η Αδαμαντία και το μόριο
1014055_10151757651715489_717847904_nΟ Σίμος Κεδίκογλου συνεχίζει αμερόληπτος τις προσλήψεις στο πολιτικό του γραφείο. Μάλιστα, στη θέση μετακλητής υπαλλήλου του πολιτικού γραφείου του Υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, δηλαδή του ιδίου, διόρισε -«με διαδικασία opengov»- την Αδαμαντία Κόλλια, η οποία τυγχάνει να είναι ερωτική σύντροφος του. Σε απομαγνωτοφωνημένη συνομιλία του 2012 μεταξύ του προέδρου του Ολυμπιακού Β. Μαρινάκη με κάποιον ο οποίος ονομάζεται «Πάνος» και την οποία έφερε στο φως το «makeleio.gr», ακούγεται ο πρώτος να λέει στον πρόεδρο του Ολυμπιακού για τον παράνομο διορισμό από τον Κεδίκογλου και μιας αλλοδαπής με εμπλοκή των ονομάτων του Γ. Μουρούτη και Γ. Μαυραγάνη, με εντολή προς τον Μαρινάκη «μάζεψε τα να πάμε παρακάτω»
marinakis-kedikogloy2-egrafo-554x600Η εν λόγω τελικά διορίστηκε στο πολιτικό γραφείο του Μαυραγάνη όπως φαίνεται ΕΔΩ.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013
Τομπούλογλου και Γεωργιάδης
Συλλαμβάνεται το μέλος της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, Χάρης Τομπούλογλου για χρηματισμο από διαφημιστική εταρεία, την οποία φέρεται να εκβίαζε αν και η εταιρεία είχε κερδίσει σε διαγωνισμό του νοσοκομείου. Ο  Τομπούλογλου κατηγορείται για απόπειρα εκβίασης κατ’ επάγγελμα και συνήθεια αλλά και για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας. Ο κατηγορούμενος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να εισπράττει 25.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, όμως αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, κάνοντας λόγο για σκευωρία. Υποστηρίζει ότι τα χρήματα που έλαβε προορίζονταν για δωρεά στο νοσοκομείο.
Μαζί συλλαμβάνεται και ο παιδίατρος-ενδοκρινολόγος Στέφανος Μιχαλάκος.
Την απόφαση του να παύσει από πρόεδρο του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, Χάρη Τομπούλογλου μετά τη σύλληψη του κοινοποίησε ο υπουργός υγείας Γεωργιάδης ο οποίος καλεί τις κάμερες και δηλώνει:
«Συγχαίρουμε την Ελληνική Αστυνομία για τη σημερινή, επ΄ αυτοφώρω σύλληψη του Διοικητή του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού, Χάρη Τομπούλογλου. Καλούμε το Ίδρυμα Αγλαΐα Κυριακού, το οποίο και τον έχει διορίσει, να τον παύσει άμεσα από Διοικητή και να ζητήσει την παραίτησή του από τη θέση του ισοβίου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και να προχωρήσει στην ταχεία αντικατάστασή του. Το Υπουργείο Υγείας πρωτοστατεί της προσπάθειας για τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς»
Ο Τομπούλογλου μετά την απολογία του αφήνεται ελεύθερος και ορίζεται τακτική δικάσιμος. Λίγες ημέρες αργότερα, πολίτες ανακαλύπτουν τον Γεωργιάδη μαζί με τον Τομπούλογλου να πίνουν καφέ στην Ν. Φιλαδέλφεια (όπου κατοικεί ο δεύτερος) και το καταγράφουν σε video (το οποίο μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ).
σημ: Η ΤΑΛΙΜΠΑΝΙΚΗ ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΟΒΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ VIDEO.
11 μήνες αργότερα, τον Νοέμβρη του 2014 ο Στέφανος Μιχαλάκος συγκατηγορούμενος του Τομπούλογλου τοποθετείτε από τον νεο υπουργό υγείας Βορίδη στη θέση του διευθυντή του νοσοκομείου και σε κομβικές επιστημονικές επιτροπές του νοσηλευτικού ιδρύματος, ενώ εκκρεμεί ακόμα η δίκη.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014
1: Γεωργιάδης και Interpol
Διεθνώς καταζητούμενος με ένταλμα σύλληψης από την Interpol είναι ο Γιάννης Καραγιαννίδης, αδελφός της Ευγενίας Μανωλίδου και κουνιάδος του υπουργού υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος κυκλοφορεί ελεύθερος παρά το διεθνές ένταλμα. Σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα του FBI από το 1999 όταν εγκατέλειψε τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου ζούσε. Οι κατηγορίες αυτές, του έχουν απαγγελθεί από τις αμερικανικές αρχές εδώ και περίπου 15 χρόνια και αφορούν παράνομη απόθεση πετρελαίου και πετρελαιοειδών, συνωμοσία για απόθεση πετρελαίου και πετρελαιοειδών, παρεμπόδιση εν εξελίξει έρευνας και εξαπάτηση των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ο καταζητούμενος, εκτός της συγγενικής σχέσης που έχει με τον Α. Γεωργιάδη, είναι παντρεμένος με την Ευθυμία Ανδρεουλάκου, ανιψιά του τότε γενικού γραμματέα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Θανάση Ανδρεουλάκου και κόρη του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υφυπουργού Απόστολου Ανδρεουλάκου.
Ο κουνιάδος του Άδωνι Γεωργιάδη από το 2005, διώκεται επίσημα και από την Interpol, η οποία έχει εκδώσει εις βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης. Στις 17 Ιουλίου του 2009 η Εισαγγελία Εφετών Αθήνας διαβίβασε προς το υπουργείο Δικαιοσύνης εντολή προς εκτέλεση του διεθνούς εντάλματος του Καραγιαννίδη, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί.
Το επίσημο έγγραφο της Αμερικανικής Υπηρεσίας αναφέρει, ότι ο καταζητούμενος βρίσκεται πιθανότατα στην Αθήνα, χωρίς ωστόσο αυτό να αποτελεί είδηση για τις αρχές, καθώς ενώ ήδη καταζητείτο ήταν παρών στον γάμο της αδελφής του Ευγενίας με τον  Άδωνη Γεωργιάδη.
Για το θέμα αυτό μάλιστα, κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια, στις 13 Οκτωβρίου 2013 η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, την οποία ερώτηση επανέλαβε περίπου ενάμιση μήνα μετά, αφού δεν είχε λάβει καμία απάντηση. Κάτω από την πιέση όμως, στα μέσα του Δεκεμβρίου του 2013 ο Νίκος Δένδιας υποχρεώθηκε να απαντήσει, λέγοντας ότι «δεν περιήλθαν ποτέ στα χέρια των Αρχών σχετικές με τον Καραγιαννίδη πληροφορίες ή καταγγελίες».

2: Σκάνδαλο Κοντομηνά
Το 2008 επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας Κ. Καραμανλή, από την τότε διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, δηλαδή τον Άγγελο Φιλιππίδη δίνεται δάνειο στον ιδιοκτήτη του Alpha channel,  Κοντομηνά, ύψους 110.000.000 ευρώ. Στις 8-1-2014 εκδίδονται εντάλματα σύλληψης σε βάρος του πρώην διοικητή του ΤΤ Άγγελου Φιλιππίδη, των επιχειρηματιών Δημήτρη Κοντομηνά, Κυριάκου Γριβέα και Αναστασίας Βάτσικα, καθώς και άλλων στελεχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που διενήργησαν οι αρμόδιοι εισαγγελείς διαφθοράς για το σκάνδαλο των «ύποπτων» δανείων που χορήγησε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σε επιχειρηματίες. Τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν αφορούν τα κακουργήματα της απιστίας, της συνέργειας σε απιστία και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος). Εμπλεκόμενοι στην ίδια υπόθεση είναι, επίσης, ο πρώην διοικητής του ΤΤ Κλέων Παπαδόπουλος (διαδέχτηκε τον Φιλιππίδη), ο διευθύνων σύμβουλος, Κ. Σιγανός και άλλα τραπεζικά στελέχη, καθώς και ο ήδη προφυλακισμένος επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης για δάνειο ύψους 100 εκατ. ευρώ το οποίο έλαβε από το ΤΤ για την εταιρία Alapis και το οποίο φέρεται να κατέληξε σε offshore εταιρία συμφερόντων του.
To Σεπτέμβριο του 2013, λίγους μήνες πριν εκδοθεί το ένταλμα σύλληψης για τον Κοντομηνά και ενώ η δικαστική έρευνα είναι σε εξέλιξη, ο Γεωργιάδης ως υπουργός υγείας βραβεύει τον Κοντομηνά «για την προσφορά του στο φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας». Δείτε το ΕΔΩ.
Το δάνειο του Κοντομηνά δεν εξοφλήθηκε ποτέ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο πωλήθηκε τελικά στην Eurobank.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2014
Ανδρέας Παπαμιμίκος
Το ποσό των 2.500.000 ευρώ φέρεται να αναζητά το ΣΔΟΕ που ενθυλάκωσε μέσω ΜΚΟ που διαχειριζόταν ο αγαπημένος του Σαμαρά και γενικός γραμματέας της ΝΔ στην θέση του Μπαλτάκου, Ανδρέας Παπαμιμίκος. Σύμφωνα με την έρευνα που διενεργείται και αφορά τις χρηματοδοτήσεις Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων από το Υπουργείο Εξωτερικών, η συγκεκριμένη ΜΚΟ του Ανδρέα Παπαμιμίκου φέρεται να έλαβε το ποσόν αυτό για προγράμματα που υποτίθεται πως θα υλοποιούσε την περίοδο 2001-2010, προγράμματα ωστόσο που κατά την προσφιλή τακτική πολλών απατεώνων-διαχειριστών ανάλογων οργανώσεων, δεν υλοποιήθηκαν ποτέ. Όπως αναφέρεται, η έρευνα που διενεργείται για τον Γραμματέα της ΝΔ έχει σχέση με τη συμμετοχή του στη ΜΚΟ «Δίκτυο για τη Δημοκρατία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη ΔΙ.ΔΗ.ΝΕ», πρώην «Δίκτυο Πρωτοβουλίας για τη Δημοκρατία στα Δυτικά Βαλκάνια». το ΣΔΟΕ με δεύτερο έγγραφό του ζήτησε από την ΥΔΑΣ (Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας) του υπουργείου εξωτερικών συγκεκριμένα στοιχεία για τα επτά αναπτυξιακά προγράμματα με τα οποία χρηματοδοτήθηκε η ΜΚΟ «Δίκτυο για τη Δημοκρατία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη ΔΙ.ΔΗ.ΝΕ». Η εν λόγω ΜΚΟ κατά την περίοδο 2001-2010- έλαβε συνολικά από την ΥΔΑΣ το ποσό των 2.492.728,17 ευρώ για προγράμματα που ουδέποτε υλοποιήθηκαν.
Στο ίδιο σκάνδαλο, εκτός από το «αγαπημένο παιδί» του Σαμαρά εμπλέκονται και οι: Ο πρώην πρύτανης του ΠΑΜΑΚ Η. Κουσκουβέλη, το μέλος ΔΕΠ του ιδίου Πανεπιστημίου, Ν. Βασιλειάδης.
Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος ήλεγχε συνολικά 5 ΜΚΟ, οι οποίες χρηματοδοτούνταν από κρατικά κονδύλια κατά την περίοδο κυβέρνησης της Ν.Δ.:
1. ΟΝΝΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
2. ΝΕΑΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
3. BALKAN A.I.D.
4. Πρωτοβουλία για την ΝΕΑΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
5. Δίκτυο πρωτοβουλίας για τη Δημοκρατία στα ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.
Συνολικά, ο γραμματέας της Ν.Δ. χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών με τουλάχιστον 5.000.000 ευρώ κατά την περίοδο 2005-2007 , περίοδο όπου αρμόδιος υφυπουργός ήταν ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και υπουργός για ένα μεγάλο διάστημα η Ντόρα Μπακογιάννη.

ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2014
ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗ
Ο εισαγγελέας Χ. Λακαφώσης αποδίδει πιθανότητα χρηματισμού του πολιτικού από τον επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη προκειμένου να καταθέσει ερώτηση στη Βουλή υπέρ των συμφερόντων του. Η δικογραφία αυτή, παρ’ ότι είχε φύγει μήνες πριν από την εισαγγελία  δεν εφτάσε ποτέ στη Βουλή για να συζητηθεί η άρση ασυλίας του Γιάννη Μιχελάκη. Απ’ ότι αποκαλύφθηκε βρισκόταν στα συρτάρια του υπ. Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου. Μετά την αποκάλυψη και προκειμένου να καλύψει την όλη ιστορία ο Αθανασίου ξανάστειλε τη δικογραφία πίσω στον Άρειο Πάγο δήθεν για έλεγχο νομιμότητας.
Κατά την διάρκεια της εξέτασης της υπόθεσης από τον Άρειο Πάγο, προκύπτουν τα εξής: Υπάρχει κατάθεση μάρτυρα στην υπόθεση, ο οποίος ήταν στέλεχος της επιχείρησης του Αναστάσιου Πάλλη και ο οποίος περιγράφει ότι ο Γιάννης Μιχελάκης πήγαινε συχνά στον επιχειρηματία.
Ο μάρτυρας αυτός καταθέτει ότι την ημέρα της επίσκεψης του υπουργού (ο οποίος επισκέφθηκε το γραφείο του Πάλλη μπαίνοντας μάλιστα από την πίσω πόρτα, την πόρτα του γκαράζ) ο επιχειρηματίας ζήτησε από τον μάρτυρα να παραδώσει στον Μιχελάκη ένα φάκελο με 7.000 ευρώ. Το ίδιο είχε κάνει ακόμη μια φορά δυο μήνες πριν με ένα ποσό 5.000 -10.000 ευρώ. Ο μάρτυρας αυτός προσθέτει ότι αυτά τα λεφτά τα πήρε ο Μιχελάκης προφανώς για την ερώτηση που έκανε υπέρ του Πάλλη στη Βουλή.
Ο εισαγγελέας κατέσχεσε από το γραφείο του Πάλλη όλους τους καταλόγους και τα βιβλία εσόδων και εξόδων, δηλαδή τι πλήρωνε ο Πάλλης και σε ποιους. Εκεί υπάρχει και το όνομα του Μιχελάκη δυο – τρεις φορές γραμμένο δίπλα σε ποσό.
Στο γραφείο του Πάλλη βρέθηκε επίσης και η ερώτηση που έκανε ο Μιχελάκης στην βουλή υπέρ του και κατά του αντιπάλου του επιχειρηματία. Βρέθηκε πρωτότυπη και κατασχέθηκε από τους εισαγγελείς.
Κατασχέθηκε επίσης ένα σχέδιο ερώτησης χειρόγραφο σε επιστολόχαρτο του Πάλλη το οποίο έχει γράψει ο ίδιος ο επιχειρηματίας. Δηλαδή ο Πάλλης υπέβαλε στον Μιχελάκη χειρόγραφο σχέδιο ερώτησης που έπρεπε εκείνος να κάνει στη Βουλή. Κι ο Μιχελάκης την διαμόρφωσε κάπως, γιατί είναι και δημοσιογράφος, και πήγε και την έκανε.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, το εύρημα αυτό πιστοποιεί όχι μόνο την στενή σχέση Μιχελάκη-Πάλλη, αλλά επιβεβαιώνει πως υπήρξε χρηματισμός για τη συγκεκριμένη ερώτηση στη Βουλή όπως άλλωστε ο ίδιος ο Πάλλης γράφει στα χειρόγραφά του. Το φαξ στάλθηκε από τα γραφεία της ΝΔ στον Πάλλη, ως πιστοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρθηκαν.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015
Σταύρος Παπασταύρου – Λίστα Lagarde
Ο  Σταύρος Παπασταύρου, σύμβουλος και στενός συνεργάτης του Σαμαρά εξετάζετε για το αν έχει διαπράξει το αδίκημα της ψευδορκίας στην διάρκεια της κατάθεσής του στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ.
Η αποκάλυψη αυτή έρχεται να προστεθεί σε ένα πλέγμα πληροφοριών για τους ελέγχους που πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ σε βάρος του άλλοτε ισχυρού άνδρα του μεγάρου Μαξίμου, με κορυφή του παγόβουνου τις καταθέσεις των 5.397.000 ευρώ που έχει στη λίστα Λαγκάρντ.

MAΡΤΙΟΣ 2015
Γκ. Χαρδούβελλης
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών του Σαμαρά πιάνεται να έχει μεταφέρει τον Ιούνιο του 2012 μεγάλα ποσά σε λογαριασμό του στο εξωτερικό και μάλιστα σε δόσεις κάτω των 10.000 ευρώ ώστε αυτά να μην είναι ανιχνεύσιμα από την Τράπεζα της Ελλάδος.

This entry was posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to 2012-2015. Το success story μέσα από 10 σκάνδαλα

  1. Παράθεμα: Siemens-NΔ, μια τρυφερη οικογενειακη ιστορία… | Ταλιμπανική Δημοκρατία της Ελλάδος

Πες το!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s