Κ. Μητσοτάκης: Μη δώσετε ακόμα λεφτά στην Ελληνική κυβέρνηση

Να μην εκταμιεύσουν χρήματα προς την Ελλάδα με κριτήριο μόνο τη λίστα των ελληνικών μεταρρυθμίσεων ζήτησε ο βουλευτής του CDU, Κ. Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, εκφράζοντας αμφιβολίες για το αν οι μεταρρυθμίσεις θα εγκρίνονταν από την κυβερνητική πλειοψηφία.
“Ελπίζω ότι η ελληνική κυβέρνηση θα κληθεί όντως να περάσει τουλάχιστον ένα μεταρρυθμιστικό νομοσχέδιο από το κοινοβούλιο, ως απόδειξη ότι διαθέτει πράγματι μία πλειοψηφία για την έγκριση των μεταρρυθμίσεων. Αυτό είναι απολύτως απαραίτητο”, υπογραμμίζει ο βουλευτής του Μπούντεσταγκ και προσθέτει πως “πιθανότατα ένα σημαντικό μέρος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υποστηρίξει αυτές τις μεταρρυθμίσεις”, και “κατόπιν, η ελληνική κυβέρνηση δεν θα έχει καν την πλειοψηφία – και στην πραγματικότητα δεν θα υπάρχει πια κυβέρνηση”.
19IN_THMVS_SIEMENS_1556402f

Παράλληλα, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος της  Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, Κ. Μητσοτάκης, κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση ότι έχει χάσει πολύτιμο χρόνο. “Έχουν χάσει ένα μήνα πριν τελικά από εκείνη την υπογραφή της παράτασης, και στη συνέχεια έναν ακόμα μήνα, προσπαθώντας να καταλήξουν σε ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων ώστε να πετύχουν τουλάχιστον μία επιμέρους εκταμίευση”, υποστηρίζει.
Υπογραμμίζει πως “όλες οι επενδύσεις, τόσο από τη Siemens όσο και οι υπόλοιπες γερμανικές, δεν έχουν ανασταλεί”, σχολιάζοντας πως “οι τελευταίες εβδομάδες ήταν καταστροφικές για την ελληνική οικονομία”, και περιγράφει ένα ιδιαίτερα ζοφερό σενάριο: “Οδεύουν πίσω στην ύφεση. Η ανεργία στην Ελλάδα θα αυξηθεί. Η ελληνική κυβέρνηση έχει αυξανόμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές”.

Advertisements
This entry was posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged . Bookmark the permalink.

Πες το!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s