Κωνσταντίνος Καραμανλής: 67 μήνες πρωθυπουργός, 45 σκάνδαλα, μέρος Β’ (2006-2009)

2004 – 2009
67 ΜΗΝΕΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
45 ΣΚΑΝΔΑΛΑ

ΜΕΡΟΣ Β’
2006-2009

ΝΔ

Μάρτιος 2007

1: Άγριοι ξυλοδαρμοί φοιτητών.
Καταγράφετε ως «Η δεύτερη συστηματοποιημένη επίθεση της Νέας Δημοκρατίας στα εκπαιδευτικά». Για άλλη μια φορά από τον Ιανουάριο ως το Μάρτιο του 2007, καταστέλλεται από τα ΜΑΤ  κάθε διαφορετική φωνή ενάντια στο νόμο – πλαίσιο που ψήφισε η κυβέρνηση. Άγριοι ξυλοδαρμοί, συλλήψεις, βασανισμοί στην Γ.Α.Δ.Α.
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Β. Πολύδωρας δηλώνει ότι η δράση της ΕΛ.ΑΣ. είναι «σύμφωνη με τον νόμο».

2: Δομημένα ομόλογα.
Η υπόθεση των δομημένων ομολόγων, αφορά επενδύσεις τμήματος των αποθεματικών ορισμένων ελληνικών ταμείων επικουρικών συντάξεων σε σύνθετα επενδυτικά προϊόντα. Συνολικά στο διάστημα 2005-2007, 8 δομημένα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου συνολικής αξίας 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ αγοράστηκαν από ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία. Βασικός στόχος του Υπουργείου Απασχόλησης ήταν να γίνονται αγορές σύνθετων και μη ομολόγων, χωρίς να υπάρχουν τα πρόσωπα τα οποία θα μπορούσαν να ελέγξουν πιθανές έκνομες ενέργειες, οι οποίες σημειώνονταν, σε βάρος των οικονομικών του ελληνικού Δημοσίου.
«Δομημένο ομόλογο» αξίας 280 εκατομμυρίων ευρώ
Στις 22 Φεβρουαρίου 2007 το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εξέδωσε ομόλογο 12ετούς διάρκειας αξίας 280 εκατομμυρίων ευρώ με ανάδοχο την αμερικανική JP Morgan. Από αυτή πέρασε στο αμοιβαίο κεφάλαιο NPI, στη γερμανική Hypovereinsbank, η οποία το μεταπούλησε στη χρηματιστηριακή εταιρεία Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ, από την οποία τελικά πωλήθηκε σε 4 ασφαλιστικά ταμεία:
Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων
Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών
Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης Ταμείο Συντάξεων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων.
Στις 31 Αυγούστου 2007 η JP Morgan αγόρασε ξανά το ομόλογο από τα τέσσερα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ από τον κρατικό προϋπολογισμό καταβλήθηκε στα τέσσερα ταμεία έκτακτη οικονομική ενίσχυση 3.067.762 ευρώ, με τα ταμεία να μετρούν ζημιές από το συγκεκριμένο ομόλογο πάνω από 150.000.000 ευρώ.
«Δομημένο ομόλογο» αξίας 180 εκατομμυρίων ευρώ
Η χρηματιστηριακή εταιρεία Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ πραγματοποιεί εικονικές συναλλαγές κατά την πώληση δομημένων ομολόγων σταθερού επιτοκίου συνολικής αξίας 180 εκατομμυρίων ευρώ προς το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) στο διάστημα 2005-2006. Για την πώληση των ομολόγων εκτελέστηκαν περισσότερες από 300 συναλλαγές, αυξάνοντας το συνολικό τζίρο από τα 180 εκατομμύρια στα 2,5 δισεκατομμύρια.
Μόλις γίνεται γνωστό το σκάνδαλο στην εταιρεία επιβλήθηκε από τη ΔΟΥ ΦΑΕΕ Αθηνών, πρόστιμο 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Μέχρι και τώρα, δεν έχει εισπραχθεί ούτε σέντ.
Η αγορά αυτών των δομημένων ομολόγων από τα ασφαλιστικά ταμεία είναι αντίθετη με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) 155492/2002, η οποία απαιτεί τα αποθεματικά των ταμείων να επενδύονται σε προϊόντα που αποτιμώνται στην Ηλεκτρονική Δευτερογενή Αγορά Τίτλων (ΗΔΑΤ). Τα δομημένα ομόλογα πωλήθηκαν υπερτιμολογημένα στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς ενώ τυπικά κατά την έκδοσή τους πωλούνται σε τιμές κατώτερες της «ονομαστικής» τους αξίας, στη συγκεκριμένη περίπτωση πωλήθηκαν στο άρτιο της αξίας αυτής. Η διαφορά ανάμεσα στην τιμή πώλησης και την τιμή αγοράς των ομολόγων ήταν οι προμήθειες των μεσαζόντων τραπεζών και χρηματιστηριακών εταιριών.
Η Eurobank ήταν ο κύριος προμηθευτής δομημένων προϊόντων για το Ελληνικό Δημόσιο, έχοντας εκδώσει τα περισσότερα από τα τουλάχιστον 90 δομημένα ομόλογα που είχαν πωληθεί μέχρι τότε. Μεταξύ άλλων η Eurobank είχε εκδώσει δομημένα ομόλογα και για το Συνεγγυητικό Κεφάλαιο, το οποίο εποπτεύεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Γι αυτές τις προμήθειες δεν έγινε ποτέ καμία έρευνα.
Στις 22 Ιουνίου 2010 συστήθηκε εξεταστική επιτροπή της Βουλής με σκοπό τη διερεύνηση τυχόν πολιτικών ευθυνών στην υπόθεση και στις 2 Σεπτεμβρίου 2010 οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αποχώρησαν από την εξεταστική επιτροπή.
Την 1η Δεκεμβρίου 2010 η εξεταστική επιτροπή εξέδωσε το πόρισμά της, με το οποίο καταλογίζει ευθύνες στους:

 • Γιώργος Κουρής, πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών
 • Δημοσθένης Μαμμωνάς, πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας
 • Πέτρος Δούκας, πρώην Υφυπουργός Οικονομικών
 • Σάββας Τσιτουρίδης, πρώην Υπουργός Εργασίας
 • Γιώργος Αλογοσκούφης, πρώην Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών
 • Βαγγέλης Μεϊμαράκης, πρώην Υπουργός Άμυνας

Ευθύνες επιρρίπτονται επίσης την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τον πρόεδρό της Αλέξανδρο Πιλάβιο, καθώς και στην Τράπεζα της Ελλάδος. Για τους Σάββα Τσιτουρίδη και Πέτρο Δούκα προτείνεται η παραπομπή σε προανακριτική επιτροπή για την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών. Η βουλή αποφασίζει να μην παραπέμψει κανέναν σε δίκη καθώς η προανακριτική επιτροπή έκρινε ότι  «όλα τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται κρίθηκαν αθώα».
Η υπόθεση των δομημένων ομολόγων ήταν η αίτια της κατάρρευσης των ασφαλιστικών ταμείων. Το δεύτερο και τελειωτικό χτύπημα για τα ταμεία ήρθε το 2011 με το PSI.

Απρίλιος 2007
Τσιτουρίδης ξανά
Ο υπουργός Απασχόλησης Σ. Τσιτουρίδης πρωταγωνιστεί ακόμα μια φορά με την εμπλοκή του συνεργάτη του Ευγένιου Παπαδόπουλου, στο σκάνδαλο επί Σημίτη με το Χρηματιστήριο. Ο εφέτης ανακριτής ζήτησε το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του Παπαδόπουλου στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου την περίοδο 1999-2000, καθώς από στοιχεία που απέστειλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, προέκυπτε εμπλοκή του Παπαδόπουλου μέσω εταιρείας που είχε σε συγκεκριμένη υπόθεση χειραγώγησης μετοχών. Ο Τσιτουρίδης παραιτείτε για ακόμα μια φορά.

Ιούνιος 2007
1: Μύκονος.
Στην υπόθεση της Μυκόνου εμπλέκονται ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ευγένιος Παπαδόπουλος ο οποίος έχει εμπλακεί και στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου. Η υπόθεση αφορά την αγορά εκτάσεων στην Μύκονο και τη μεταπώλησή τους,  με τη βοήθεια μιας off shore εταιρίας που έχουν ιδρύσει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Ευγένιος Παπαδόπουλος, στο εξαπλάσιο της αρχικής τιμής. Οι μεταβιβάσεις γίνονταν με προεκτίμηση της εφορίας.

2: Πυρκαγιές στην Πάρνηθα
Η φωτιά ξεκίνησε την Τετάρτη 27 Ιουνίου το απόγευμα και χιλιάδες στρέμματα έγιναν καπνός. Επί μία ημέρα τα ΜΜΕ μιλούσαν είτε για φωτιά στα Δερβενοχώρια είτε ότι οι πυκνοί καπνοί είναι από φωτιά από λάστιχα που καίγονται στο Σχηματάρι. Το βράδυ της Πέμπτης μεταδόθηκε για πρώτη φορά η είδηση για την φωτιά στην Πάρνηθα και τότε ξεκίνησε και η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, του στρατού και των δήμων, αλλά η φωτιά είχε φτάσει στο τέλος της.
Προκαλείτε σάλος από τις αποκαλύψεις:  Ενός γραπτού μηνύματος (sms) μεταξύ βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας το οποίο έγραφε «Απόψε ραντεβού στην Πάρνηθα, όλα στα κάρβουνα» και της απόφασης με την οποία οι καμένες εκτάσεις παραχωρήθηκαν στο Καζίνο.
Γίνεται η πρώτη σιωπηλή διαμαρτυρία bloggers στο Σύνταγμα.

Αύγουστος 2007

1: Φωτιές σε Πελοπόννησο και Εύβοια
Οι πιο  πολύνεκρες πυρκαγιές που στιγμάτισαν την Ελλάδα. Η καταστροφή από τις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο χαρακτηρίζεται «βιβλική» με τον καπνό να είναι ορατός ακόμα και από δορυφόρους. Οι φωτιές σε όλη την χώρα μέσα σε ένα 24ωρο ξεπέρασαν τις 170.
Έκαψαν περισσότερα από 268.834 εκτάρια γης, με αποτέλεσμα το θάνατο 63 ανθρώπων. Μέχρι τις 30 Αυγούστου κάηκαν 1.500 σπίτια και μείναν 6.000 άστεγοι. Το ύψος των καταστροφών φθάνει τα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ. Η φωτιά έκαψε 4,5 εκατομμύρια ελαιόδεντρα καθώς και 60.000 ζωντανά (πρόβατα και κατσίκες). Οι περιοχές οι οποίες επλήγησαν, αφορούσαν τους νομούς Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Ηλείας, Αχαΐας, Λακωνίας, Αργολίδος, Κορινθίας, Αττικής και Ευβοίας, Φθιώτιδος με το νομό Ηλείας να δέχεται το πιο εκτεταμένο και φονικό πλήγμα.
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Β. Πολύδωρας κάνει λόγο για «στρατηγό Άνεμο» και για «ασύμμετρη απειλή» και διατάσσει έρευνα. Στις έρευνες παίρνει μέρος η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Συλλαμβάνεται μια 87χρονή στη Ζαχάρω Ηλείας και ακόμα 4 άτομα: Ο δήμαρχος Ζαχάρως, ο επικεφαλής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρεστένων, ο Νομάρχης Ηλείας (και νυν αντιπεριφερειάρχης της) και ένας εποχικός πυροσβέστης.
Το 2012 το δικαστήριο αποφάσισε ποινή 10 χρόνια με αναστολή στην Σοφία Νικολοπούλου. Είναι η 87χρονη που φέρεται να προκάλεσε τη φωτιά, όταν μαγείρευε. Σύμφωνα με το δικαστήριο δεν έλαβε τα απαιτούμενα μέτρα ασφάλειας ως όφειλε και καθυστέρησε να ειδοποιήσει την Πυροσβεστική.

2: Γ. Αλογοσκούφης, χρέος  280.000 ευρώ.
Ο επιχειρηματίας Β. Μπρέκος  στείλνει εξώδικο στον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη γιατί στις εκλογές του 2004 η εταιρεία που εκπροσωπεί είχε αναλάβει την ταχυδρομική καμπάνια του υπουργού με κόστος 280.000 ευρώ αλλά δεν πληρώθηκε ποτέ. Ο Μπρέκος παρέθεσε 120 δελτία αποστολής στο όνομα του κ. Αλογοσκούφη και με την υπογραφή συνεργατών του που παραλάμβαναν το προεκλογικό υλικό ενώ επικαλέστηκε και τη μαρτυρία του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Λ. Ζαγορίτη στον οποίο είχε καταφύγει, στην προσπάθειά του να πάρει τα χρήματα.
Ο Αλογοσκούφης αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή του και αλληλομηνύονται. Ο ίδιος καλύπτεται από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών ενώ βεβαιώνονται 3.650 αποστολές επιστολών με προεκλογικό υλικό στο όνομα του.

Νοέμβρης 2007

1: Η κόρη και ο ΟΤΕ
Την ίδια ημέρα που ο υπουργός Απασχόλησης Β. Μαγγίνας κατέθετε τις προτάσεις για αύξηση ορίων ηλικίας και μείωση συντάξεων, η κόρη του έπαιρνε έγκριση πρόσληψης στον ΟΤΕ. Η απόφαση για την πρόσληψη της Καλλιόπης – Λίνας Μαγγίνα, σε προνομιακό πόστο του ΟΤΕ, ελήφθη την ημέρα που ο υπουργός Απασχόλησης παρουσίαζε στη Βουλή τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού σχεδιασμού για τις ενοποιήσεις των Ταμείων (λόγω κατάρρευσης από το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων), τις αλλαγές στα όρια ηλικίας και την εξίσωση των παροχών προς τα κάτω.

2: Ζωνιανά
Η υπόθεση ξεκίνησε όταν συνελήφθη στην εθνική οδό Ηρακλείου – Ρεθύμνου ένας 25χρονος, ενώ εχει καταφέρει να διαφύγει ο ξάδελφός του. Οι δύο νεαροί είχαν στην κατοχή τους ένα κιλό και 700 γραμμάρια χασίς καθώς και 150 γραμμάρια κοκαΐνη. Η αστυνομική διεύθυνση Ρεθύμνου ζήτησε ενισχύσεις από το Ηράκλειο προκειμένου να γίνει κατ’ οίκον έρευνα στα σπίτια των δύο ξαδερφιών στα Ζωνιανά. Για τον έλεγχο οργανώθηκε επιχείρηση με επικεφαλής δύο αστυνομικούς υποδιευθυντές, εισαγγελέα και 45 αστυνομικούς. Τη στιγμή  που τα αυτοκίνητα της αστυνομίας βρίσκονταν ένα χιλιόμετρο έξω από το χωριό, δέχτηκαν πυρά με αυτόματα όπλα Καλάσνικοφ από περίπου δέκα άτομα που είχαν ακροβολιστεί σε μια πλαγιά. Στα πρώτα αυτοκίνητα που δέχτηκαν τους πυροβολισμούς επέβαινε ο 27χρονος ειδικός φρουρός Στάθης Λαζαρίδης, πατέρας ενός μωρού μόλις δύο μηνών, στον αυχένα του οποίου σφηνώθηκε μία σφαίρα. Από την ίδια επίθεση τραυματίστηκαν ελαφρύτερα άλλοι δύο ειδικοί φρουροί, ο ένας στην ωμοπλάτη και ο άλλος στο μάτι. Η υπόθεση δεν συνδέεται με τον σύμβουλο του πρωθυπουργού Ι. Κεφαλογιάννη, ο οποίος θα καταδικαστεί αργότερα για υπόθαλψη εμπόρου ναρκωτικών στην Κρήτη.

Δεκέμβριος 2007

1: Το αναψυκτήριο του Μαγγίνα
Αποκαλύπτεται ότι ο υπουργός Απασχόλησης Β. Μαγγίνας διαθέτει σπίτι στο Κορωπί, στο οποίο εργάζονται ανασφάλιστοι μετανάστες από την Ινδία. Η έρευνα συνεχίζεται και αποκαλύπτεται ότι και το ίδιο το σπίτι του υπουργού είναι παράνομο καθώς έχει άδεια για αναψυκτήριο αντί για κατοικίας και γιατί υπάρχουν αδήλωτα κτίσματα σε αυτό όπως πισίνα και γκαράζ.
Ο Β. Μαγγίνας ισχυρίζεται με δήλωση του ότι η άδεια οικοδομής είναι «όμοια με όλες τις οικοδομικές άδειες που έχουν εκδοθεί στη συγκεκριμένη περιοχή Κορωπίου», ενώ για τους ανασφάλιστους εργάτες ισχυρίζεται ότι ήταν… φιλοξενούμενοι του!
Η πολεοδομία Μαρκοπούλου δεν πείθεται από τους ισχυρισμούς του υπουργού και του επιβάλει πρόστιμο 160.000 ευρώ για το παράνομο σπίτι.
Ο Β. Μαγγίνας υποχρεώνεται σε παραίτηση.

2: Ζαχόπουλος
Παράνομοι διορισμοί, βιντεοταινίες, κομιστές, εκπομπές και απόπειρα αυτοκτονίας.
Ο Χρήστος Ζαχόπουλος το 1997, με την ανάληψη της προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας από τον Κ. Καραμανλή, έγινε σύμβουλος Πολιτικού Σχεδιασμού στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Έλαβε θέση αντιπροέδρου στη μη κερδοσκοπική εταιρία «Ανέμη» που ίδρυσε η Νατάσα Καραμανλή ενώ συνδέεται με προσωπική φιλία με τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τη γυναίκα του.
Το 2007 τον βρίσκει να  είναι γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού και πρόεδρος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Όταν ένα ερωτικό dvd φτάνει στα χέρια του Καραμανλή με πρωταγωνιστή τον ίδιο, ο Ζαχόπουλος κάνει απόπειρα αυτοκτονίας πηδώντας στο κενό και έτσι ξεκινάει η «Ζαχοπουλιάδα»:
Ο γ.γ. διατηρεί παράνομο δεσμό με την Εύη Τσέκου, μια 34χρονη που κατέγραψε τις περιπτύξεις της με τον προϊστάμενό της «για να τον εκβιάσει» ώστε να συμπεριληφθεί το όνομα της σε διαγωνισμό στον οποίο πρώτα-πρώτα φιγούραραν ονόματα όπως «η ανιψιά του Βουλγαράκη», «μια αρραβωνιαστικιά κομματάρχη της Νέας Δημοκρατίας» κ.α.. Στην υπόθεση εμπλέκεται και ο βοηθός του Ζαχόπουλου, Κλαδάς, ενώ αποκαλύπτεται ότι ο Ζαχόπουλος διατηρούσε αρκετούς παράνομους δεσμούς με με άλλες γυναίκες συμβασιούχους στις οποίες επίσης σκόρπιζε υποσχέσεις ότι θα τις τακτοποιήσει. Η ροζ κασέτα φτάνει στα χέρια του εκδότη Θ. Αναστασιάδη. Τη μετέτρεπει σε dvd, το μόνταρε, και για ίδιον όφελος το παρέδωσε στο Μαξίμου.
Η Τσέκου στην κατάθεση της αναφέρει για τον Αναστασιάδη: «Και να φανταστείτε, όταν πρωτοσυναντηθήκαμε στο γραφείο του, μου έλεγε και μου ξαναέλεγε:  Μην ανησυχείς ρε Εύη. Εδώ είμαστε μια χαρά, είσαι ασφαλής, δεν είμαστε σαν τον Μάκη που αν είχε κάτι τέτοιο θα κανιβάλιζε . Κι έκανα το λάθος να τον ακολουθήσω σε ενά στούντιο, όπου χωρίς να το καταλάβω, μου αντέγραψαν την κασέτα».
Είναι η μοναδική η οποία καταδικάστηκε στο δικαστήριο.
Ο Χ. Ζαχόπουλος ζει στην Θεσσαλονίκη σε μονοκατοικία μαζί με την σύζυγο του και αντιμετωπίζει ελαφρά κινητικά προβλήματα (πόνοι σε όρθια στάση).

Ιανουάριος 2008

Κουκοδήμος
Και ενώ το σκάνδαλο Ζαχόπουλου είναι σε πλήρη εξέλιξη, εμπλέκεται και σε αυτό και στην υπόθεση των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ του Θ. Αναστασιάδη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην ολυμπιονίκης Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος ανεξαρτητοποιείται λόγω των σκανδάλων. Παραμένει βουλευτής και έπειτα από 6 μήνες επιστρέφει στην Νέα Δημοκρατία.

Απρίλιος 2008

1: Κάν’το όπως ο Μαγγίνας
Χωρίς οικοδομική άδεια χτιζει εξοχική κατοικία στην περιοχή Θυμάρι Αναβύσσου ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς. Η αρχική οικοδομική άδεια είχε εκδοθεί το 1989. Την άνοιξη του 2005, λίγο πριν λήξει η οικοδομική άδεια ο μηχανικός υπέβαλε αίτηση για αναθεώρηση στην πολεοδομία Μαρκοπούλουη οποία αρχικά απέρριψε τον φάκελο, αργότερα όμως τον ενέκρινε και στη συνέχεια η άδεια προωθήθηκε για να εγκριθεί για τα υπόλοιπα τμήματά της. Χωρίς όμως να ολοκληρωθεί η αναθεώρηση το χτίσιμο συνεχιζόταν. Ο υπουργός επέρριψε την ευθύνη στον μηχανικό.

2: Ηλιέλαιο – δηλητήριο
Χιλιάδες τόνοι επιμολυσμένου με ορυκτέλαια ηλιελαίου καταλήγουν στο τραπέζι των καταναλωτών. Στο επίκεντρο τέθηκαν η ετοιμότητα της πολιτείας και δη ο σχεδιασμός του ΕΦΕΤ.

Μάιος 2008

1: Εξαγορά ΟΤΕ από την Deutsche Telekom
Χωρίς να έχουν αξιολογηθεί τα περιουσιακά του στοιχεία, ο ΟΤΕ «περνάει» στα χέρια της γερμανικής Deutsche Telekom. Οι εργαζόμενοι μιλούν για «ξεπούλημα» του κερδοφόρου ΟΤΕ, θέτουν ακόμη και ζήτημα εθνικής ασφάλειας, ο Βγενόπουλος έγινε πιο μάγκας και κατά κάτι εκατομμύρια ευρώ πολυσιότερος και οι Γερμανοί άρχισαν τις διαρθωτικές κινήσεις τους.

2: ΟΛΠ και Κινέζοι
Ακόμη μια περίπτωση αμφιλεγόμενης ιδιωτικοποίησης. Η κινεζική εταιρεία Cosco εξαγοράζει τον ιδιαίτερα επικερδή Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού στον Πειραιά και πυροδοτεί τις αντιδράσεις εργαζομένων. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι κατά τις ημέρες των διαπραγματεύσεων η μετοχή του ΟΛΠ εξακολουθούσε να διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο, ενώ κατά τις διαπραγματεύσεις αλλες προσφορές ισχυρίζεται η εταιρία COSCO και άλλα επικαλείται ο  υπουργός Ναυτιλίας, Γ. Βουλγαράκης. Τα ποσά διαφέρουν κατά 4 δις. ευρώ και τελικά το λιμάνι του Πειραιά περνάει στα χέρια των Κινέζων στην τιμή που εκείνοι ισχυρίζονται.

3: Νοθεία στη διαδικασία αναθεώρησης του συντάγματος
Η αλλοίωση των ψηφοδελτίων από βουλευτές της ΝΔ, κατά τη διάρκεια διαδικασίας της Συνταγματικής Αναθεώρησης, καταγράφετε σε βίντεο. Δεν αποδίδεται ευθύνη πουθενά και δεν υπάρχει καμία παραίτηση.

4: SIEMENS
Αποκαλύπτεται ότι η γερμανική εταιρεία Siemens δωροδοκούσε υπουργούς, βουλευτές και κρατικούς λειτουργούς  σε όλο τον κόσμο για να επικρατήσει σε δημόσιους διαγωνισμούς. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία της General Electric στις Η.Π.Α. και την διεξαγωγή έρευνας από το F.B.I.
Στην Ελλάδα, είναι μια υπόθεση που αφορά χρηματισμό Ελλήνων πολιτικών και στελεχών δημόσιων οργανισμών, όπως ο ΟΤΕ, για συμβάσεις προμήθειας υλικών, υπηρεσιών και συστημάτων στο Ελληνικό Δημόσιο.
Τα χρήματα διοχετεύτηκαν από κρυφά ταμεία της Siemens και μέσω υπεράκτιων (offshore) εταιρειών έφταναν στους τελικούς αποδέκτες τους. Ο κύριος διαχειριστής των χρημάτων αυτών  είναι ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Siemens Ελλάδος, Μιχάλης Χριστοφοράκος, καθώς και ο πρώην διευθυντής τηλεπικοινωνιών της Siemens Ελλάδος, Πρόδρομος Μαυρίδης. Ο Χριστοφοράκος διέφυγε στην Γερμανία στις 15 Δεκεμβρίου 2007, ενώ εντάλματα έκδοσής του στην Ελλάδα απορρίφθηκαν από την γερμανική Δικαιοσύνη.
Από το ΠΑΣΟΚ τα παρακάτω πρόσωπα έχουν ομολογήσει την λήψη χρημάτων από τα ταμεία της Siemens:
Ο Θ. Τσουκάτος παραδέχτηκε τον Ιούνιο του 2008, ότι το 1999 έλαβε ένα εκατομμύριο μάρκα. Υποστηρίζει πως τα χρήματα αυτά σταδιακά μπήκαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.
Ο Τ. Μαντέλης παραδέχτηκε τον Μάιο του 2010, ότι το 1998 και το 2000 έλαβε 200.000 και 250.000 μάρκα αντίστοιχα. Για το πρώτο ποσό κατονόμασε την Siemens ενώ για το δεύτερο δήλωσε ότι δεν γνωρίζει την προέλευσή τους. Από τις 27 Μαΐου 2010 έχει απαγορευτεί στον Τάσο Μαντέλη η έξοδος από την χώρα. Το αδίκημα της δωροδοκίας έχει παραγραφεί.
Η Siemens έχει στείλει δώρα στην οικογένεια Μπακογιάννη ενώ τόσο η βουλευτής της Νεας Δημοκρατίας Ν. Μπακογιάννη, όσο και οι αδελφός της Κ. Μητσοτάκης και γιος της Κ. Μπακογιάννης δήμαρχος Καρπενησίου φαίνονται να έχουν προμηθευτεί μεγάλους αριθμούς υπερτιμολογημένων συσκευών από την εταιρία.

Ιούνιος 2008

1:Λευκίμμη
Η αστυνομική καταστολή υπερβαίνει κάθε όριο. Η Μαρία Κουλούρη  43χρονη μητέρα δύο 4χρονων διδύμων και έγγυος δολοφονείται από την αστυνομία κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων επεισοδίων στην Κέρκυρα. Η γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά  όταν 16χρονος οδηγός μηχανής δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι από άνδρα των ΜΑΤ την ώρα που περνούσε δίπλα του. Ο 16χρονος από το χτύπημα έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας, πέφτοντας επάνω της.
Ο δημοσιογράφος Τρύφωνας Βέρνης απολύεται γιατί αρνήθηκε να σταματήσει να ασχολείται με την Λευκίμμη. Ο κάτοικος Β. Καραβαζάκης καταγγέλλει ότι οι αστυνομικοί τον είχαν απειλήσει με 5 χρόνια φυλακή, αν συνεχίσει να είναι δραστήριο μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα κατά του ΧΥΤΑ. Η μελέτη για τον ΧΥΤΑ, η οποία δεν δημοσιεύτηκε και δεν αναρτήθηκε πουθενά, είναι το κόκκινο πανί γα τους κατοίκους. Έχουν αποδείξεις ότι φτιάχτηκε στον αέρα. Το κοντινότερο σπίτι είναι σε απόσταση 340 μέτρων, ενώ ο νόμος ορίζει τουλάχιστον 1.500 μέτρα. Ο βιολογικός καθαρισμός και το λιμάνι είναι 700 και 1.200 μέτρα αντίστοιχα, ενώ ο νόμος ορίζει απόσταση τουλάχιστον δύο χιλιομέτρων. Ο υπουργός ΠεΧωΔΕ Γιώργος Σουφλιάς δηλώνει ότι το έργο θα γίνει και ο εργολάβος θα το παραδώσει στην ώρα του.

2: Μητσοτάκης και Siemens
Η κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή καλύπτει το βουλευτή της Κ. Μητσοτάκη, παρακάμπτοντας τα ερωτήματα τα οποία προκαλούν τόσο οι «αγορές» που πραγματοποίησε ο ίδιος από τη Siemens, όσο και η διευκολύνσεις που του παρείχε η γερμανική εταιρία για αγορά εκτάσεων.

3: Αποπομπή Ζορμπά
«Δεν με ήθελαν ….με έφαγαν». Είναι η χαρακτηριστική αναφορά του Γ. Ζορμπά κατά την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της Εθνικής Αρχής για την καταπολέμηση της απόκτησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες. Ο άνθρωπος που είχε διερευνήσει το σκάνδαλο των ομολόγων, αποχώρησε εξαπολύοντας βολές προς τους υπουργούς Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου και Δικαιοσύνης Ν. Δένδια.

Ιούλιος 2008

1: Λιάπης και Siemens
Η γερμανική εταιρεία, έκανε κράτηση για τον υπουργό Μεταφορών, Μ Λιάπη το 2005 στο ξενοδοχείο Westin, της Λειψίας. Η Siemens αντιμετωπίζει ως εταιρικό της ταξίδι τη διοργάνωση της επίσκεψης, που εκπόνησε η θυγατρική της από την Αθήνα, σε Λειψία, Ζάλτσμπουργκ και Φρανκφούρτη, από τις 16 μέχρι τις 20 Ιουνίου 2005, με οργανωτή το υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας, Μιχάλη Χριστοφοράκο. Συναλλαγές με ΟΣΕ.

2: Ελληνική Αστυνομία και C4I
Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, μέλος της δευτεροβάθμιας Επιτροπής που παρέλαβε το TETRA και Πρόεδρος της Επιτροπής Παραλαβής για το C41 κατηγορείται από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων για υπεξαίρεση 700.000 ευρώ. Η κυβέρνηση Καραμανλή μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Δένδια κάνει λόγο για «άξιους αξιωματικούς».

3: Σκάνδαλο ΟΣΕ
Η τιμή στην οποία αγοράζεται το κιλό παλαιού μετάλλου είναι 200 ευρώ στην αγορά, ο έμπορος με τον οποίο σύναψε συμβόλαιο το υπουργείο Μεταφορών (υπουργός: Μ. Λιάπης) αγοράζει από τον ΟΣΕ με τιμή 57 ευρώ το κιλό. Η ζημιά για τον ΟΣΕ υπολογίζεται στο 1.300.000 ευρώ.

Αύγουστος 2008

Χρηματισμός υπουργού
Ο εφοπλιστής Φ. Μανούσης καταγγέλλει ότι χρημάτισε τόσο το περιβάλλον του υπουργού Αιγαίου, Α. Παυλίδη, όσο και τον ίδιο για δρομολόγια της άγονης γραμμής. Στην έρευνα που ακολουθεί δεν προκύπτει ευθύνη για τον υπουργό.

Σεπτέμβριος 2008

1:Βατοπέδι
Το σκάνδαλο Μονής Βατοπεδίου αφορά μια σειρά ανταλλαγών ακινήτων, εκτάσεων και οικοπέδων, μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους, με απώτερο σκοπό να περιέλθουν αυτά, μέσω της Ιεράς Μονής, σε συγκεκριμένες offshore εταιρείες της Μονής.
Σε πρώτο στάδιο η Μονή Βατοπεδίου θα ήγειρε αξιώσεις ιδιοκτησίας στη λιμνοθάλασσα που κατέχει με αυτοκρατορικά χρυσόβουλα, καθώς και σε παρόχθιες εκτάσεις που όμως ποτέ στο παρελθόν δεν διεκδίκησε. Το γεγονός αυτό ήταν βέβαιο ότι θα ξεσήκωνε τον εκεί πληθυσμό που εκμεταλλεύεται το χώρο αλιευτικά, με μίσθωση, ενάντια των διεκδικήσεων αυτών.
Το δεύτερο στάδιο ήταν η κυβέρνηση να σπεύσει και να δώσει άμεση λύση, υποτίθεται υπέρ των κατοίκων, προβαίνοντας έτσι, «…εξ ανάγκης», σε ανταλλαγές οικοπέδων και ακινήτων του Δημοσίου άλλων περιοχών, έναντι της λιμνοθάλασσας και των περί αυτής εκτάσεων, προς τη Μονή Βατοπεδίου. Έτσι αφενός οι κάτοικοι της περιοχής θα ησύχαζαν, αφού δεν θα άλλαζε η υφιστάμενη κατάσταση και αφετέρου στη Μονή Βατοπεδίου περιέρχεχονται διάφορα ακίνητα και κτήματα μεγάλης εμπορικής αξίας, τα οποία ελεύθερα πλεον μπορει η ίδια να διαχειριστεί  προς ίδιο όφελος, με σημαντικότερο όμως όφελος κάποιων τρίτων, ιδιαίτερα ενδιαφερομένων στην υπόθεση.
Για το σκάνδαλο θα συσταθούν τρεις εξεταστικές επιτροπές, το 2008 , το 2010 και το 2011 όλες με πρόεδρο τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χ. Μαρκογιαννάκη για αναζήτηση τυχόν πολιτικών ευθυνών.
Στις 17 Νοεμβρίου 2010 η Ολομέλεια της Βουλής με μυστική ψηφοφορία αποφάσισε να παραπέμψει τους Ευάγγελο Μπασιάκο, Αλέξανδρο Κοντό και Πέτρο Δούκα στο Δικαστικό Συμβούλιο με τις κατηγορίες της αυτουργίας και συναυτουργίας σε απιστία σε βάρος του Δημοσίου. Αθωώθηκαν και οι τρεις. ο υπουργός Θ. Ρουσόπουλος παραιτείτε μετά από την εμπλοκή του ονόματος του και η είδηση προβάλλεται απο το τηλεοπτικό δίκτυο Star channel με τίτλο: «έφυγε με το κεφάλι ψηλά».

2: καταδίκη Κεφαλογιάννη
Ο συμβούλος του πρωθυπουργού Ι. Κεφαλογιάννης απομακρύνεται μετά από τις καταγγελίες για υπόθαλψη εμπόρου ναρκωτικών και προτροπή σε ψευδορκία αστυνομικών υπαλλήλων. Καταδικάζεται πρωτόδικα σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή και στις 19 Δεκεμβρίου του 2008 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου, κατά την εκδίκαση της έφεσης, επέβαλε στον πρώην υπουργό ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή, αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου. Ο  Κεφαλογιάννης έκανε λόγο για σκευωρία εναντίον του και υποστήριξε  ότι η δίωξή του ήταν υποκινούμενη από πολιτικούς του αντιπάλους. Πέθανε στις 20 Ιανουαρίου 2012.

Οκτώβριος 2008

Σκάνδαλο Βουλγαράκη
Η σύζυγός του, συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη – Βουλγαράκη, είχε αναλάβει τη σύνταξη συμβολαίων μεταξύ της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου και του Δημοσίου, σε εκτάσεις με αρχαιολογικό ενδιαφέρον, προκαλώντας την παρέμβαση εισαγγελέα. Αποκαλύπτεται η δραστηριοποίηση του στο χώρο των offshore επιχειρήσεων ακινήτων, ως υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας. Ο Γ. Βουλγαράκης, παραιτείται δηλώνοντας ότι «το νόμιμον είναι και ηθικόν». Οι ίδιοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας τον καταγγέλλουν για τον προκλητικό τρόπο ζωής του.

Δεκέμβρης 2008

1: Δολοφονία Γρηγορόπουλου
Ο Α. Γρηγορόπουλος, 15 ετών δολοφονείται από τον ειδικό φρουρό Ε. Κορκονέα. Ακολουθεί μια άνευ προηγουμένου κοινωνική έκρηξη. Η ευσυνειδησία της κυβέρνησης εξαντλείται σε μία εικονική παραίτηση, του υπουργού Εσωτερικών Π.Παυλόπουλου. Δεν γίνεται δεκτή από τον Κ. Καραμανλή.

2: Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης
Ο πρωθυπουργός ανοίγει ομπρέλα προστασίας στους υπουργούς της κυβέρνησης που ενεπλάκησαν σε υποθέσεις διαπλοκής και αποτέλεσαν αντικείμενο εσωκομματικής επίθεσης. Από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο κ. Καραμανλής καλύπτει πλήρως όλους τους υπουργούς της κυβέρνησης του.

Ιανουάριος 2009

28 δις στις τράπεζες
Έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται τα πρώτα «σημάδια» της κρίσης και η κυβέρνηση επικαλείται την ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητας στην αγορά, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις ελληνικές τράπεζες με 28 δις ευρώ. Μία πρωτοβουλία, αντίστοιχη της οποίας ουδέποτε έχει ληφθεί από την κυβέρνηση Καραμανλή με αποδέκτες κοινωνικές ομάδες όπως οι συνταξιούχοι, οι χαμηλόμισθοι ή οι άνεργοι.

Μάρτιος 2009

εκβιασμός Εμφιετζόγλου
Ο επιχειρηματίας Π. Εμφιετζόγλου καταγγέλλει ότι ο Γιάννης Αγγέλου, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Πρωθυπουργού, ήταν ενήμερος σχετικά με τους εκβιασμούς από μέλη του ΔΣ της εταιρείας «Ολυμπιακό Χωριό ΑΕ» σε επιχειρηματίες, ωστόσο, του απάντησε «άργησες να μας ενημερώσεις». Ο Αγγέλου έπειτα από αυτή την καταγγελία απολαμβάνει της κάλυψης του Κ. Καραμανλή.

Advertisements
This entry was posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged . Bookmark the permalink.

4 Responses to Κωνσταντίνος Καραμανλής: 67 μήνες πρωθυπουργός, 45 σκάνδαλα, μέρος Β’ (2006-2009)

 1. Ο/Η Αναγνωστόπουλος Ευθύμιος-(Μάκης) λέει:

  Με τέτοιο πάρτι ενθυλάκωσης αρπαγής από πολιτικούς και ημετέρους που είχε στηθεί στο Ε.Σ.Υ-(Εθνικό Σύστημα Υγείας ) επί εποχών κυβερνήσεων πασοκων- εκσυγχρονιστών και μετέπειτα νεοφιλελεύθερων- νεοδημοκρατικών. Όπως, Στις 26-1-2008 επί διεφθαρμένης επίορκης, δολερής και διαπλεκομένης κυβέρνησης της νεοφιλελεύθερης βρώμικης ΝΔ του «κ». Καραμανλή… και των «υπουργών του» ( που έχουν το θράσος οι ξεφτιλισμένοι, κηφήνες και μπαταξήδες για να ξανά «κυβερνήσουνε», ίσως… μετά από πενήντα χρόνια ξανά συμβεί… αν υπάρχει το βρόμικο κόμμα τους), με το φαγοπότι που είχε στηθεί υπέρ αυτών των πολιτικάντηδων και ημετέρων στο τομέα της δημόσιας υγείας και όχι μόνο, αλλά, και μετέπειτα έως τις 25-1-2015 που ανέτειλε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την οποία κυβέρνηση εμπιστεύομαι και δεν θα πάψω να ελπίζω!!!!! Οι τότε «κυβερνώντες» το δε Ε.Σ.Υ το είχαν αποδιοργανώσει, όπως, με ελλείψεις επίγειων και εναέριων ασθενοφόρων και χωρίς καθημερινές βάρδιες επί εικοσιτετραώρου βάσεως, όπως, συνέβη στις 26-1-2008 και περί ώρας 12 μμ, που μετά τον τραυματισμό σε τροχαίο ατύχημα, επήλθε το δυστύχημα του Μοναχογιού μου!!!!! Διότι, το πλησιέστερο Κ.Υ Λιδορικίου που απείχε μόλις 7 χιλιόμετρα από τον τόπο του ατυχήματος, δεν είχε βάρδια πληρώματος ασθενοφόρου, από 07 πμ έως 15, 00΄, και, το τμήμα αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, που του ζητήθηκε η συνδρομή επέμβασης του, τα κυνικά ανάλγητα τομάρια της διεύθυνσης αεροδιακομιδών, απάντησαν: και ποιος είναι αυτός… ο τραυματισμένος που θα στείλουμε ελικόπτερο αεροδιακομιδής…;
  ( Για όλους εσάς τους τυχάρπαστους κυνικούς και ανάλγητους, που, έρποντας γλύφοντας και με τα κέρατα σας αναρριχηθήκατε αναξιοκρατικά σε υπεύθυνες θέσεις του δημοσίου, και, ειρωνικά διαρωτηθήκατε ποιος είναι αυτός… που θα στείλουμε ελικόπτερο…; Αυτός…για εσάς, δηλαδή, ο ΝΙΚΟΣ!!!!! Υπήρξε Εθελοντής Διασώστης-Ιδρυτής και Αρχηγός της Ο.Α.Κ-( Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών) και έσωνε συνανθρώπους!!!!! Ενώ εσείς… της διεύθυνσης αεροδιακομιδών του Ε.Κ.Α.Β, είστε μόνο για να εξυπηρετείτε με τα δημόσια ελικόπτερα αεροδιακομιδών, περιπτώσεις άμεσης διάσωσης κατά το δοκούν, να εισπράττεται τους μισθούς και εικονικές υπερωρίες, όπως, και μίζες από τις προμήθειες, και λόγω, νοοτροπίας και ζαμανφουτισμού που διακατέχεστε, δυστυχώς, χάνονται άξιοι άνθρωποι που είναι ωφέλιμοι για τη κοινωνία!!!!!).
  Με αυτά και άλλα πολλά κακός κείμενα στο χώρο της υγείας, επί θλιβερής νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης της ΝΔ, που άμα δεν είχες ιδιωτική ασφάλιση υγείας, δεν υπήρχε περίπτωση όποιος είχε ανάγκη άμεσης ιατρικής φροντίδας, από τον κρατικό φορέα υγείας για να σωθεί!!!!! Λόγω κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος, από κλεψιές πολιτικών και ημετέρων στο θεσμό της υγείας και άλλων δημοσίων φορέων.
  Στα πλαίσια της ίδιας κυβερνητικής κακοδιοίκησης με τα πιο πάνω, συνέβαλε και η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που αντί να κυβερνήσουν για το καλό των ελλήνων πολιτών!!!!! Αντί αυτού, κοίταξαν πώς να έχουν αγαστές σχέσεις διαπλοκής με τους ολιγάρχες, έτσι ώστε, για να προωθήσουν από ιδιοτέλεια τα δικά τους οικονομικά συμφέροντα!!!!! Και ακόμα με τραγικό αποτέλεσμα να εκτοξεύσουν το εξωτερικό δημόσιο χρέος σε αστρονομικά ποσά, ατές είναι οι μέρες και τα έργα… των άπληστων πολιτικών ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, που θέλουν να μας ξανά κυβερνήσουνε…
  Συγχαρητήρια: Παύλο Πολάκη -Ξανθό Ανδρέα- Υπουργοί Υγείας!!!!! Είμαστε Πολλοί, που Στηρίζουμε τους Αγώνες σας!!!!!
  ΥΓ Καθώς, πέρα από το φαγοπότι σε προμήθειες αναλώσιμων ιατρικών υλικών που διαπράχθηκαν στο τομέα της υγείας, από τις πρώην διαφθαρμένες κυβερνήσεις, και χρεώθηκαν στον ελληνικό λαό. Ακόμα από τους άπληστους πολιτικούς φαγώθηκαν υπέρογκα ποσά σε αχρείαστα εμβόλια, που πολλά απ’ αυτά πληρώθηκαν με υπερτιμημένα τιμολόγια, ώστε, οι πρώην βρόμικοι κυβερνητικοί πολιτικοί και υμέτεροι να καρπωθούν τις μίζες, ε όχι, πάει πολύ να «αγιοποιήσουμε» τον νεποτισμό των Καραμανλήδων… και όλο τον πολιτικό συρφετό των φασιστώνεοδημοκρατών, των φασιστωπασοκατδήδων-εκσυχρονυστών και των τυχάρπαστων αεριτζήδων της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

  Μου αρέσει!

 2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Για τραυματισμούς από τροχαία ατυχήματα, όπως, την 26-1-2008 στο τραυματισμό του Μοναχογιού μου!!!!! Η δημόσια υπηρεσία υγείας του Κ.Υ. Λιδορικίου δεν είχε βάρδια πληρώματος ασθενοφόρου, αλλά και τα δύο υποτιθέμενα ασθενοφόρα που είχαν ήταν εν ακινησία και διαλυμένα, το δε τμήμα αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ υπό του τότε προέδρου του…, ο οποίος είπε: ή υπηρεσία αεροδιακομιδών ποτέ δεν έχει συμμετάσχει για τροχαία ατυχήματα, και ακόμα, στην ερώτηση: που του έκανε ο πρόεδρος του Σ.Ε.ΥΠ.Υ λέγοντας του, εφόσον όντως οι επίγειες δυνάμεις υγείας όπως τα ασθενοφόρα δεν μπόρεσαν να παράσχουν βοήθεια στον τραυματισμένο, γιατί τότε δεν στείλατε ελικόπτερο;;;;; Η απάντηση που έλαβε ήταν η εξής: εδώ… είναι Ελλάδα, σαν να λέει: εδώ είναι Ελλάδα που την καπηλεύονται μόνο οι δεξιοί και αδέξιοι!!!!! Έτσι λέει: στην κατάπτυστη αναφορά του… και προφορικά ο τότε κομματικός φασίστας δεξιός και μέχρι πρότινος πρόεδρος… του ΕΚΑΒ. Ο δε τότε υφυπουργός υγείας στην απάντηση του γράφει: πως παραδέχονται, ότι, το Κ.Υ Λιδορικίου δεν είχε βάρδια ασθενοφόρου, όμως, στο ερώτημα της καταγγελίας μου που αναφέρω, εφόσον παραδέχονται πως δεν υπήρχε βάρδια ασθενοφόρου τότε γιατί δεν έστειλαν ελικόπτερο για την αεροδιακομιδή;;;;; Η απάντηση… που έλαβα από τον τότε υφυπουργό υγείας ήταν η εξής, όπως, τα δεδομένα δεν το επιτρέπανε για να αποσταλεί ελικόπτερο, τα συμπεράσματα δικά σας και «καμαρώστε τους»!!!!!. Με τέτοια σκεπτική δεξιά ανάλγητη κυνική και φασιστική νοοτροπία αντλείται πορεύεται και συναλλάσσεται το κόμμα της επάρατης και έσχατης ΝΔ. Όταν, ζήτησα με αίτηση μου και εισαγγελική παραγγελία την απομαγνητοφώνηση σε C D για την συνομιλία μεταξύ των παρευρισκομένων στο ατύχημα και του ΕΚΑΒ, οι τότε μανδαρίνοι του ΕΚΑΒ-ΕΣΥ τεχνηέντως το απέφυγαν, διότι, γνώριζαν πολύ καλά όλοι τους ότι, φάνηκαν κατώτεροι και επειδή ασέλγησαν με τα λεχθέντα τους τα οποία ξεστόμισαν. Το δυσάρεστο γεγονός με την τραγική απώλεια του Μοναχογιού μου!!!!! Είναι κι’ αυτό το γεγονός ένα από τα πολλά δυσάρεστα πεπραγμένα της βρόμικης, διαπλεκομένης, διεφθαρμένης και ατερμάτιστης τότε κυβέρνησης-ακυβερνησίας της Ν.Δ.
  *(Και πως άλλωστε να είναι το ΕΣΥ πανέτοιμο ανά πάσα στιγμή για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους έλληνες πολίτες, όταν, επί θλιβερής κυβέρνησης ΝΔ, το ΕΣΥ το είχαν ρημάξει από τις αρπαχτικές μίζες οι βρομεροί πρώην κυβερνώντες με τους ημετέρους τους, βλέπε, NOVARTIS και άλλες αισχροκέρδειες στο χώρο του ΕΣΥ)*.
  Υ/Γ Όσο, για την εν πολλές αμαρτίες περιπεσούσης «δικαστική-εξουσία» της τότε περιόδου, όπου, μέρος των δικαστών αλλά που συνεχίζεται και τώρα ως παρακρατικού συστήματος, καθώς, οι τότε εμπλεκόμενοι υπήρξαν ανεπαρκείς και ευάλωτοι δικαστικοί, όπως, μέρος αυτών είναι: ή Βλάχου Βασιλική εισαγγελέας πρωτοδικών Άμφισσας, ό Λακαφώσης Χαράλαμπος εισαγγελέας πρωτοδικών Ευρυτανίας, ό Κοσμίδης Γιώργος εισαγγελέας εφετών Λαμίας, ό » Πατινίδης Δημήτριος, τότε πρόεδρος του «συμβουλίου επιθεωρήσεως των δικαστηρίων και αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου».Τέτοιου είδους… «δικαστές έχουμε», με λίγα λόγια… είναι σαν να λέμε: πάρε τον έναν και βάρα τον άλλον.

  Μου αρέσει!

 3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΠΟΥΡΔΙΣΜΑ

  Μου αρέσει!

 4. Παράθεμα: Ανέκαθεν, λεφτά υπήρχαν. | Ταλιμπανική Δημοκρατία της Ελλάδος

Πες το!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s