σκαΝΔαλο «Εnerga- Hellas Power»

Oι δύο εταιρίες κατηγορούνται ότι καταχράστηκαν από το Ελληνικό δημόσιο 270 εκατ. ευρώ: Ενώ εισέπρατταν το χαράτσι της ΔΕΗ, τα χρήματα αυτά δεν έφτασαν ποτέ στα κρατικά ταμεία. Οι κατηγορίες είναι
* Υπεξαίρεση από διαχειριστή ξένης περιουσίας στρεφόμενης κατά του δημοσίου από κοινού και μη, κατ’ ε1395168_359613800906949_4207542177344685624_nξακολούθηση, υπό ιδιαζόντως επιβαρυντικές περιστάσεις.

* Απιστία περί την υπηρεσία κατά του δημοσίου κατ’ εξακολούθηση υπό ιδιαζόντως επιβαρυντικές περιστάσεις.

* Λαθρεμπορία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.
* Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από εγκληματική οργάνωση κατ’ επάγγελμα εντός των πλαισίων εγκληματικής ομάδας κατά του Ελληνικού Δημοσίου, εταιρειών του Ελληνικού Δημοσίου (ΛΑΓΗΕ Α.Ε., ΑΔΜΗΕ Α.Ε.), καθώς και των ΟΤΑ.
Παραπέμπονται σε δίκη 25 στελέχη των δύο εταιρειών, με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος με βασικούς κατηγορούμενος τους Α. Φλώρο και Β. Μηλιώνη. Στο πολυσέλιδο δικαστικό έγγραφο καταγράφεται με πλήρη τρόπο η διαδρομή των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και η προσπάθεια εξαφάνισης των ποσών που υπεξαιρέθηκαν από το ελληνικό Δημόσιο, τον ΛΑΓΗΕ και τους Δήμους. Ως «εγκέφαλος» και ενορχηστρωτής του colpo grosso εμφανίζεται ο Άρης Φλώρος. Είναι ενδεικτικό ότι εκείνος και ο πατέρας του, Αχιλλέας, εμφανίζονται ως οι δικαιούχοι λογαριασμών και ιδιοκτήτες των εξωχώριων εταιριών που κατέληγαν τα «χαμένα χρήματα».

Η Νέα Δημοκρατία και οι σχέσεις της με το σκάνδαλο

Μ. Βορίδης
Ο βουλευτής και κοιν. εκπρόσωπος της Ν.Δ., Μ. Βορίδης αναλαμβάνει συνήγορος υπεράσπισης του Αχ. Φλώρου. Στις 13 Ιουνίου του 2013, έξι μόλις μήνες μετά την προφυλάκιση του, ο Αχ. Φλώρος αποφυλακίζεται με βούλευμα (υπ’ αριθ. 2470/2013) του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, με το σκεπτικό ότι «αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας» καθώς νοσηλεύτηκε επί ένα μήνα στον Ευαγγελισμό. Όπως αναφέρεται πάσχει από ασταθή στηθάγχη, χρόνια κολπική μαρμαρυγή, αρτηριακή υπέρταση, σακχαρώδη διαβήτη, καταρράκτη, κτλ. Επίσης αναφέρει ότι είναι 73 ετών και ότι λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει δεν κρίνεται ύποπτος φυγής.

Η εφημερίδα ΒΗΜΑ
Η ενημερωτική εκπομπή «Ρεπορτάζ» με τον Π. Κουσουλό, η ιστοσελίδα koutipandoras του Κ. Βαξεβάνη, καθώς και η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» αποκάλυψαν κρυφές συνομιλίες μεταξύ του Αχ. Φλώρου και του εκδότη Σ. Ψυχάρη από τον Μάρτιο του 2012 έως και λίγο πριν την προφυλάκιση του Αχ. Φλώρου, τον Νοέμβριο του 2012. Οι συνομιλίες αφορούσαν την παράνομη τοποθέτηση προέδρου στην ΛΑΓΗΕ Α.Ε.
Ο «Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ΑΕ» (ΛΑΓΗΕ ΑΕ) εφαρμόζει τους κανόνες για τη λειτουργία της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.
Κατά τη διάρκεια της προσωρινής κράτησης του επιχειρηματία υπήρξαν και δυο ανυπόγραφα δημοσιεύματα στο «Βήμα» τα οποία αγιοποιούσαν τους κατηγορούμενους. Το δεύτερο δημοσιεύθηκε λίγο πριν τη συνεδρίαση του Δικαστικού Συμβουλίου και φέρει τίτλο «Νέα Τροπή στην υπόθεση Energa-Hellas Power». Τα εν λόγω δημοσιεύματα χαρακτηρίστηκαν «ύποπτα» ακόμη και από νομικούς παραστάτες των ίδιων των κατηγορουμένων, είναι δε γραμμένα με τρόπο απροκάλυπτα υποστηρικτικό. Ο Σ. Ψυχάρης (ιδιοκτήτης Βήματος και πατέρας του βουλευτή της Ν.Δ., Α. Ψυχάρη) κλήθηκε από τον ειδικό ανακριτή να καταθέσει για το περιεχόμενο των email. Στον ανακριτή κατέθεσε ότι «μου ζήτησε όπως πολλοί άλλοι ζητούν, να βοηθήσω να γίνει ένας διορισμός, δεν θυμάμαι ποιος ήθελε να διοριστεί και σε ποια θέση»

Τ. Μπαλτάκος
Ο γ.γ. της κυβέρνησης Σαμαρά εμφανίζεται να έχει στείλει επιστολή στον δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ στην οποία πιέζει για να δεχθεί ο πρόεδρος της ΛΑΓΗΕ εξωδικαστικό συμβιβασμό υπό τη διαιτησία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.
Στις 3 Νοεμβρίου και κατόπιν της αποκάλυψης της επιστολής, ο δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ δέχθηκε πυροβολισμό έξω από το σπίτι του. Η σφαίρα πέρασε λίγα εκατοστά από το πρόσωπο του.
Το θέμα της επιστολής το φέρνουν στην επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής οι βουλευτές του συριζα Θ. Πετράκος και Ζ. Κωνσταντοπούλου. Κατά την ακρόαση του στην επιτροπή ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) Ν. Βασιλάκος, απάντησε πως η ΡΑΕ δεν γνωρίζει για την επιστολή του δικηγόρου, μιας και δεν της έχει κοινοποιηθεί. «Δεν είχαμε καμία γνώση επί διαιτησιών, ούτε ξέραμε τι έκανε ο κ. Μπαλτάκος ούτε μας αφορά.»

Γ. Στουρνάρας
Τον Μαϊο του 2014 ο διορισμένος από την Νέα Δημοκρατία υπουργός οικονομικών Γ. Στουρνάρας, δεν παρέστη ως πολιτική αγωγή. Η παράλειψη αυτή συνιστά παράβαση καθήκοντος.

This entry was posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Πες το!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s