Ο Μουρούτης, ο Μαγγίνας και οι φιλόξενούμενοι ανασφάλιστοι Ινδοί.

Για τον σύμβουλο του Σαμαρά, Μουρούτη, τον Μαγγίνα τον «παραίτησε» ο Καραμανλής γιατί απλά απασχόλησε «προσωρινά σε περιστασιακή εργασία ανασφάλιστο μετανάστη».988954_359966944204968_8943061748641513273_n
 Tι πραγματικά όμως είχε συμβεί τότε;
Δεκέμβρης 2007. Ο Β. Μαγγίνας είναι υπουργός Απασχόλησης. Η εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» αποκαλύπτει ότι στο σπίτι του στο Κορωπί, εργάζονται μετανάστες από την Ινδία ανασφάλιστοι. Η έρευνα συνεχίζεται και αποκαλύπτεται ότι ακόμα και το ίδιο το σπίτι του υπουργού είναι παράνομο καθώς έχει άδεια για αναψυκτήριο, όχι για κατοικία όπως και γιατί υπάρχουν αδήλωτα κτίσματα σε αυτό όπως πισίνα και γκαράζ.
Ο Β. Μαγγίνας ισχυρίζεται με δήλωση του ότι η άδεια οικοδομής είναι «όμοια με όλες τις οικοδομικές άδειες που έχουν εκδοθεί στη συγκεκριμένη περιοχή Κορωπίου», ενώ για τους ανασφάλιστους εργάτες ισχυρίζεται ότι ήταν… φιλοξενούμενοι του! Η πολεοδομία Μαρκοπούλου δεν πείθεται από τους ισχυρισμούς του υπουργού και του επιβάλει πρόστιμο 160.000 ευρώ για το παράνομο σπίτι.
Είναι όμως το μόνο παράπτωμα του υπουργού του Καραμανλή; Όχι.
Ένα μόλις μήνα πριν ανακαλυφθεί το αυθαίρετο του, τον Νοέμβρη του 2007, την ίδια ημέρα που ο Β. Μαγγίνας κατέθετε τις προτάσεις για αύξηση ορίων ηλικίας και μείωση συντάξεων, η κόρη του έπαιρνε έγκριση π
ρόσληψης στον ΟΤΕ. Η απόφαση για την πρόσληψη της Καλλιόπης – Λίνας Μαγγίνα, σε προνομιακό πόστο του ΟΤΕ, ελήφθη την ημέρα που ο υπουργός Απασχόλησης παρουσίαζε στη Βουλή -με την αποφασιστικότητα που επέβαλε η κρίσιμη περίσταση- τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού σχεδιασμού για τις ενοποιήσεις των Ταμείων, τις αλλαγές στα όρια ηλικίας και την εξίσωση των παροχών προς τα κάτω.
Με δύο σκάνδαλα στην πλάτη του μέσα σε λιγότερο από 60 ημέρες και με την κυβέρνηση του να κλυδωνίζεται από τα απανωτά σκάνδαλα (45 μέσα σε 67 μήνες πρωθυπουργίας), ο Καραμανλής αναγκάζεται κάτω από την κατακραυγή του κόσμου να του ζητήσει την παραίτηση του.
Για να μην διαστρεβλώνει την πραγματικότητα η κάθε Μουρουτομονταζιέρα.

Advertisements
This entry was posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Πες το!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s